Заменик мр Павле Почуч: Експанзија социјалног предузетништва у Војводини

Нови Сад, 27. април 2018. - Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на  завршној конференцији пројекта под називом ,,Систематичан развој социјалног предузетништва на територији АПВ“. Заменик је изнео појединости о програмима подршке и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам намењених социјалном предузетништву и социјалној економији.

Организатори Конференције су РРА Бачка, РРА Панонрег Суботица, РРА Срем и Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Заменик Почуч је истакао да Покрајинска влада и Секретаријат озбиљно и ангажовано приступају овој области, припремају и спроводе конкретне мере подршке овом алтернативном, друштвено одговорном и ефикасном моделу социјалне економије.
,, Данас у АП Војводини имамо преко 400 различитих организационих облика која имају карактер социјалног предузећа, попут задруга, фондација, инкубатора, развојних агенција и других, са тенденцијом даљег раста и новог оснивања. Социјално предузетништво у Војводини је у експанзији и са изузетним потенцијалом који може да реши бројне проблеме рањивих и маргинализованих категорија и то у смислу отварања нових радних места, путем радне и професионалне рехабилитације и интеграције, јачања волонтеризма, социјалне инклузије и слично. Из тог разлога, а у складу са могућностима, Секретаријат је  предвидео преко 40 милиона динара директне подршке социјалном предузетништву у Војводини у 2018 години. У наредном периоду пред нама су нови изазови и активности како на директним субвенцијама, учешћу на пројектима Европске уније, тако и на промоцији и афирмацији социјалног предузетништва широм Војводине.“, рекао је мр Почуч.

Он је додао да су наведене мере у 2017. години омогућиле и донеле 525 нових радних места за теже запошљиве категорије, тачније жене, особе са инвалидитетом, млађе од 30 година и припаднике Ромске националне заједнице.

Учесницима Конференције обратили су се и руководилац пројеката за развој малих и средњих предузећа из РРА Бачка, Марија Прокопић, док је резултате пројекта представила  заменица директора РРА Панонрег Суботица, Љубица Месарош.

  

July 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates