Иван Ђоковић примио делегацију Високе школе безбедности и одбране Војне академије

  
Нови Сад, 21. фебруар 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, примио је делегацију Високе сколе безбедности и одбране Војне академије, у чијем саставу су били и представници Министарства одбране Републике Србије, Генералштаба Војске Републике Србије, Војнобезбедносне агенције и Жандармерије МУП Републике Србије, као и припаднике оружаних снага из земаља региона.

Сусрет је уприличен како би се учесници што боље упознали са свим релевантним појединостима који ову високообразовну установу чине својеврсним брендом у домену образовања, како у Србији, тако и у региону.  

Сусрету је присуствовао и покрајнски заштитиник грађана - омбудсман, проф. др Зоран Павловић.

Ђоковић је истакао да је значај Високе школе безбедности и одбране препознат као највиша инстанца за образовање и формирање кадрова који би, у стратешком смислу, требало да учествују у креирању, спровођењу и одржавању бетбедносног апарата Србије.

Потпредседник Ђоковић је са члановима делегације разговарао о геостратешким, економским, демографским, енергетским и безбедносним аспектима везаним за територију и надлежности АП Војводине, као и о начинима спровођења и предузимања безбедносних мера и суочавању са безбедносним изазовима, питању регионализације, универзитетском потенцијалу Универзитета у Новом Саду, развијеном сектору информационо-комуникационих технологија у Војводини и институцији покрајинског омбудсмана.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у оквиру Школе националне одбране Војне академије у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране. Полазници Високих студијабезбедности и одбране, које трају 21 недељу, су високи функционери других министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије и других држава из региона.

Сам концепт ове образовне установе заснован је на мултидисциплинарном анализирању савременог безбедносног окружења, процењивању дугорочних политичко безбедносних трендова, развоју елемената политике националне безбедности и сарадњи са другим системима националне безбедности на регионалном и глобалном нивоу. До сада је реализовано усавршавање четири класе полазника.

February 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates