Потпредседнику Ђоковићу признање за унапређење рада Феријалног и хостелског савеза Србије

Нови Сад, 28. децембар 2017. - На свечаној седници Феријалног и хотелског савеза Србије у Београду, одржане поводом 65 година постојања, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић је именован за почасног члана Савеза, и уручено му је признање за допринос унапређењу рада Савеза.

Ђоковић је овом приликом истакао да Феријални савез није само запостављен механизам за раст туристичке привреде и такозваног ,,нископрофилног туризма“, већ је социјални инструмент који последњих шест деценија социјализује и персонализује читаве генерације, омогућавајући омладини боље упознавање како сопствене земље, тако и земаља у окружењу и свету, али је и иностраном туристи и феријалцу настојао да приближи национална богатства наше земље.

,,Ако пропратимо еволуцију Феријалног савеза и његових вредности и тековина које је стварао, чињеница да је Нови Сад носилац титула Европске престонице културе 2021. и Омладинске престонице Европе 2019. јесте последица нечега што је свет упознавао кроз нашу феријалну мрежу протеклих деценија. Покрајинска влада би требало да пружи значајнији допринос јачању капацитета Феријалног савеза Војводине и Града Новог Сада, али и у локалним самоуправамау којима је развијен. Секретаријат за привреду и туризам ће настојати да у наредној години изнађе механизам подстицаја феријалном организовању и удруживању“, рекао је Ђоковић, додавши да је управо овај савез неговао и очувао оне вредности које су у послератном периоду, па све до данашњих дана изградиле нашу земљу, створиле човека у чијем центру егзистенције рада и стварања је увек био човек – космополитска идеја солидарности и једнакости.

Ђоковић је истакао да јачањем идеја феријалног удруживања и рада можемо да подсетимо и да социјализујемо нове нараштаје и усмеримо ка запостављеним и надасве трајним вредностима нашег друштва.

Феријални и Хостелски савез Србије је друштвена, ванстраначка, непрофитна организација која се претежно бави омладинским туризмом. Савез је члан Међународне организације омладинских хостела - IYHF (International Youth Hostel Federation) и сви хостели који се налазе у понуди Феријалног савеза Србије задовољавају међународне хостелске стандарде.

Поред омладинских туристичких организација и асоцијација у око 70 земаља, Савез окупља и око 4 милиона чланова и близу 5.000 омладинских – youth - хостела.

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates