Сарадња са Кластером Северозападне Истре у области туризма

 

Новиград/Истра/Хрватска, 6. новембар 2017. - На дводневном студијском путовању од 5. до 6. новембра у Ровињ и Новиград, представници јавног и приватног сектора из подручја туризма АП Војводина сусрели су се с представницима Кластера Северозападне Истре како би разменили најбоља искуства те означили почетак високопотенцијалне туристичке сарадње регија Истре и Војводине.

Аутономну покрајину Војводину и Град Нови Сад представили су Иван Ђоковић, потпредседник владе и покрајински секретар за привреду и туризам и Милорад Радојевић, члан Већа за привреду и туризам Града Новог Сада.

Ђоковић је представио кључне појединости које карактеришу Војводину, почев од њене мултиетничности, мултикуртуралности и богатог националног наслеђа, све до шаролике гастрономске и винске понуде, која, према његовим речима, не заостаје за понудом италијанских и француских регија, као ни за понудом саме Истре. Од изузетног је значаја размена искустава и међурегионално повезивање, које је, у погледу Истре и Војводине, на изузетно високом нивоу већ дуги низ година,и које је неопходно неговати због одрживости привредне сарадње и унапређења туризма.

 

Како би сарадња две регије у туристичком и привредном смислу добијала на све већој важности, битно је стално говорити о потенцијалима прекограничне сарадње, те подстицати креирање заједничких туристичких производа и услуга с једне, а са друге стране континуирано радити на едукацији и усавршавању представника из јавног и приватног сектора, сложили су се саговорници.

Учесници су током студијског путовања имали прилику да се упознају са потенцијалима Истарске регије и одређених регија Словеније, као и да пренесу сопствена искуства и размене моделе удруживања и повезивања, а у сврху креирања регионалног производа, који би превасходно био понуђен како европским туристима, тако и туристима са удаљених тржишта, попут тржишта НР Кине, а самим тим и задовољио њихов специфичан укус и потребе.

January 2019
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates