Други Новосадски октоберфест у знаку богате војвођанске хмељарске традиције

Нови Сад, 20. октобар 2017. – Други по реду Новосадски октоберфест почео је вечерас на Новосадском сајму у Мастер центру у организацији Новосадског сајма и ,,Color Press Grоup“, а уз подршку Покрајинске владе и Града Новог Сада. Велику халу Мастер центра Сајма прожимали су звуци популарних домаћих бендова, док је читава манифестација у знаку бројних врста домаћих и страних пива, переца и кобасица, у духу баварске традиције.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, је у присуству градских и покрајинских званичника и представника Амбасаде Немачке у Републици Србији поздравио скуп.

,,Са задовољством смо подржали ову манифестацију управо из разлога што је она за само годину дана постала туристички производ Новог Сада. Број посетилаца, богат садржај и интересовање опште јавности за ову манифестацију потврђују да је она део културног миљеа, не само града, већ и читаве покрајине. То што носи назив популарне немачке манифестације, не значи да је својеврсна интерпретација исте, већ доказује да управо овај културни простор баштини заједничке вредности. Историја пиварства, хмељарства, култура пијења пива у Војводини, чекала је да је неко уобличи у овакву манифестацију“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да Новосадски окртоберфест представља не само спој два простора, две културе, две државе, него је ово форматирање једног метафизичког и културног потенцијала који поседује Војводина. 

Манифестацију је отворио градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, а гостима су се обратили и директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, председник ,,Color Press Grupe“, Роберт Чобан, шеф мисије Амбасаде немачке у Београду, Александер Јунг, и директор Немачко-српске привредне коморе, Мартин Кнап.

Након свечаног отварања пивског бурета, учесници су прошетали изложбеним простором и Пивском улицом.

,,Новосадски Октоберфест” одржава се ове године 20. и 21. октобра у Мастер центру Новосадског сајма, а поред дегустација великог броја домаћих и страних гастрономских производа, у оквиру овогодишње манифестације организовано је и прегршт интересантних такмичења, попут такмичења у држању пивске кригле и доделе награда за најзапаженију фотографију са манифестације.

У оквиру дневног програма другог дана манифестације, наступиће домаћи неафирмисани рок бендови, док је у вечерњим сатима предвиђено неколико концерата популарних домаћих бендова и бендова из региона. 

Активности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам можете пратити и путем друштвених мрежа, путем следећих линкова:

https://www.facebook.com/pspitur/

https://www.facebook.com/sonja.babic.319

October 2019
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates