Јачање сарадње АП Војводине и немачке покрајине Баден-Виртемберг

Нови Сад, 15. мај 2017. - Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић примили су данас делегацију Одбора за рурални развој и заштиту потрошача Парламента немачке Савезне покрајине Баден-Виртемберга, која борави у вишедневној посети АП Војводини.

Секретар Радојевић је у разговору истакао да је Немачка битан економски партнер Србији, те да постоји простор за јачање и развој сарадње на свим нивоима.

Он је додао да је у протеклих десет месеци интензивирана сарадња између АП Војводине и немачке покрајине Баден-Виртемберг, која веома добро повезује сектор привреде и пољопривреде, што је добар основ за даљу сарадњу.

Поред сарадње и размене искустава у сегменту примарне пољопривредне производње, али и прехрамбене индустрије, ресорни секретар Радојевић, нагласио је да су добродошла искуства Баден-Виртемберга у даљем промовисању удруживања пољопривредника, пре свега у земљорадничке задруге, према могућностима које даје наш нови Закон о задругама.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, истакао је да су немачке инвестиције у самом врху у Војводини, те да је улагање од 1,2 милијарде евра омогућило 12 хиљада радних места у немачким компанијама. Додао је да је у спољно-трговинској размени остварен суфицит између Немачке и АП Војводине, те да је на републичком нивоу Немачка наш други спољно-трговински партнер.


Парламентарна делегација из Баден-Виртемберга, коју предводе Фридлинде Гур-Хирш, државни секретар у Министарству пољопривреде и Мартин Хан, председник Одбора за рурални развој и заштиту потрошача, посетиће данас и 84. Међународни пољопривредни сајам. Током боравка у АП Војводини обићи ће и неколико пољопривредних газдинстава и пољопривредних предузећа, како би се упознали са потенцијалима и производним ресурсима и сагледали могућности успостављања сарадње у том сектору.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates