Делегација Секретаријата на IX сајму привреде и туризма и III сајму социјалног предузетништва у Општини Пландиште: Заменик мр Павле Почуч отворио овогодишњи сајам

Нови Сад, 3. мај 2017. - Традиционалан IX сајам привреде и туризма као и III сајам социјалног предузетништва у Општини Пландиште, посетио је и отворио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, у присуству помоћника за покрајинског секретара за област туризма, мр Сергеја Тамаша.

Организатор овогодишњих сајмова у Пландишту је Удружење за туристичку промоцију општине Пландиште „Планадијум“, а под покровитељством Општине Пландиште.

„Сајамске манифестације путем којих се промовишу и афирмишу привредни и туристички потенцијали локалних самоуправа у АП Војводини су од битног значаја за свеукупни развој Покрајине. Посебну пажњу посвећујемо мањим општинама у АП Војводини које су и на овом сајму приказале широк спектар производа и услуга“, рекао је Почуч, нагласивши да је посебно похвалан ангажман Општине Пландиште на пољу афирмације социјалне економије и социјалног предузетништва.

Заменик Почуч је узео учешће и на панел трибини посвећеној социјалној економији и упознао присутне са мерама Покрајинске владе и ресорног Секретаријата, на пољу подршке овом веома значајном облику предузетништва.

Делегацију секретаријата су примили и представници локалне самоуправе на челу са председником Општине, Јованом Репац, упознавши их са плановима на пољу унапређења привреде и туризма у Општини Пландиште. 

На сајму су ове године учествовали излагачи из Канаде, Аустрије, Италије, Словеније, Македоније, Румуније и Републике Српске. Поред промотивних штандова са тематиком „Ћопићеви дани“, посетиоци су могли посетити пословне штандове и видети изложену пољомеханизацију, етно изложбу ручних радова и „гурманлука“ актива жена, као и изложбу живине.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates