Иван Ђоковић: Велико интересовање за нове обуке у Едукативном центру Нови Сад и нови концепт предузетничних обука

 

Нови Сад, 18. април 2017. - У Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад, представљени су данас нови програми, тачније нов концепт обука које се у текућој години нуде заинтересованим полазницима. Поводом почетка нових обука, на конференцији за штампу присутнима су се обратили потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и директор Едукативног центра Ђурађ Милановић.

Поред нових и традиционалних обука, најављен је и нов приступ предузетништву, те је Едукативни центар, у сарадњи са ресорним Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам концептуализовао предузетничку обуку, где ће полазници за време тродневног курса спознати основе предузетништва, административну и правну регулативу, основе књиговодства и рачуноводства, у циљу одрживог пословања.

О значају овог образовног центра, јединственог у региону, као и о потребним профилима на савременом тржишту рада и у тренутним привредним околностима говорио је потпредседник Иван Ђоковић истакавши да је Секретаријат за привреду и туризам ресорно надлежан за Центар, а да су и саме професионалне преквалификације и доквалификације креиране на начин да обухвате што више занимања за којима постоји тражња на тржишту рада.

,,Секретаријат помаже Едукативни центар у финансијском смислу, али и у виду концептуализације заједничких, комбинованих програма. Кроз овогодишње подстицаје за самозапошљавање, заједно са Едукативним центром уводимо и предузетничке обуке. По први пут ове године, као један од критеријума за бодовање у оквиру подстицаја које Секретаријат расписује у области запошљавања, уважаваћемо сертификат и постигнуте резултате након евалуације којој полазници буду подвргнути на овом течају, како у Едукативном центру, тако и у сличним центрима и установама. Такође, један од кључних мотива за доделу субвенције биће и индивидуални разговори са сваким кандидатом, као и мишљење добијено од стручног тима Едукативног центра", рекао је Ђоковић.

Од оснивања, циљ Едукативног центра јесте превенција дугорочне незапослености, пружање помоћи у стицању нових знања и вештина, као и подршка развоју предузетништва, те унапређење пословања и пословних процеса уз квалитетно улагање у обучавање и образовање заинтересованих лица.

Обуке су намењене превасходно незапосленим лицима, потом онима који имају посао, али им је неопходно усавршавање, у виду доквалификације и преквалификације, особама са инвалидитетом, као и маргинализованим социјалним категоријама на тржишту рада. Поред традиционалних, најављени су и нови течајеви попут обуке за знаковни језик, основне информатичке обуке и ,,Office 365", те обуке за личног пратиоца.

,,Обуке које почињу данас су намењене незапосленим лицима и финансиране су од стране Покрајинске владе. Овим обукама ће око 600 лица стећи нова знања и вештине, преквалификовати и доквалификовати се, а надамо се да ће на лакши начин остварити радни ангажман", рекао је директор Центра Ђурађ Милановић, додавши да се полазницима нуде и обуке за геронтонеговатеља, основни и напредни ниво енглеског и немачког језика, обуке за вариоце, руковаоце грађевинским машинама, обуке за маникир, педикир и за фризера. У току су обуке за куваре, кројаче и шиваче.

July 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates