Иван Ђоковић: Земљани бајк парк у Буковцу идеално место за љубитеље авантуристичког и екстремног бициклизма

 

Буковац/Нови Сад, 31. март 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Буковац где се налази један од првих земљаних ,,дирт“ бициклистичких паркова у Србији, који је намењен љубитељима авантуристичког и екстремног бициклизма. Идејни творци овог земљаног ,,раја“ за бициклисте, своја искуства из региона, као и из појединих регија Северноамеричког континента, преточили су у пројекат који не престаје да се унапређује и развија. Учесник обиласка био је и помоћник покрајинског секретара за област туризма, мр Сергеј Тамаш.

По речима управљача Буковачког бајк парка, Буковац годишње посети преко 2.000 заљубљеника у вожњу бициклима и ,,маунтинбордовима“ по земљаним стазама, скоковима и преко земљаних препрека. Поред наведених, овај бициклистички парк организовано посећују и љубитељи алтернативних спортова.

Сам полигон је одличног дизајна и садржи ,,памптрек“ стазу, затим мање препреке за почетнике, ,,тејбл топ лајн“ средње величине за оне вештије, препреке за извођење и увежбавање трикова и напослетку такмичарску стазу на којој препреке у току вожње постају све комплексније.

Бициклизам као спортско – туристичка дисциплина, у многоме може утицати на свет јавности о самом значају бицикла, како у рекреативне сврхе, тако и у погледу заштите животне средине, при чему циклотуриста има ангажованији преглед и доживљај окружења у ком се налази и кроз који пролази, при чему и сам постаје део богатих војвођанских предела. 

Након Буковца, потпредседник Ђоковић је посетио место Скореновац у Општини Ковин, познато по организованом рураном туризму, чији капацитети годишње забележе у просеку 5.000 ноћења домаћих и страних туриста. Туристичко предузеће „Дани“ из Скореновца, као и Удружење домаћина у еко-руралном туризму ,,Скореновац“, сарађује са  туроператорима из Мађарске и региона.

Са својом туристичком понудом употпуњеном туристичким производима, Скореновац се традиционално представља на међународном сајму туризма у Будимпешти, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, ширећи мрежу партнера, пласирајући богатство своје понуде која подразумева и храну и рукотворине.

December 2019
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates