Заменик мр Павле Почуч на копаоничком Винтерфесту: Фокус на „Укусима Војводине“

Нови Сад, 27. март 2017. - Протеклог викенда на Копаонику је окончан „Винтер фест“ (Winterfest Ski & Wine Фестивал) у оквиру ког се одржавао и Фестивал вина и гастрономије. На овај начин, први пут је организована и промоција пројекта ,,Укуси Војводине”, који има за циљ брендирање АП Војводине као гастрономске регије. Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на овој манифестацији, значајној за туристичку привреду Покрајине.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је препознао значај туризма као изузетно профитабилне и виталне привредне гране која је константно у успону у АП Војводини, имплементирајући стратешке правце у своје подстицајне програме.

Заменик Почуч је истакао да је пружање подршке унапређењу туристичке понуде са циљем повећања броја туриста, а самим тим и броја ноћења у Војводини, један од приоритета свеопштег привредно-економског развоја и додао да је Секретаријат на том пољу спреман да пружи помоћ и подршку промоцији и афирмацији туристичких потенцијала широм Војводине.

„Гастро и вински туризам, на који се надовезују по свом значају и садржини салашарски и рурални туризам у АП Војводини, представљају значајан, препознатљив и традиционалан туристички производ који заслужује посебну пажњу и подстицаје у циљу даљег унапређења туристичке привреде, како у земљи, тако и у региону“, рекао је мр Почуч.

На конференцији посвећеној гастрономији и вину, под називом „Укуси Војводине“, у оквиру панел дискусије чији је учесник био заменик мр Павле Почуч, присутни су имали прилику да се упознају са подстицајним мерама које је Покрајински секретаријат за привреду и туризам определио развоју туризма у АП Војводини у текућој години. На коференцији су предложене бројне заједничке активности на пољу јачања јавног приватног партнерства, заједничког наступа на сајмовима, кластерског удруживања, стручних едукација, а све у циљу веће искоришћености изванредних туристичких потенцијала у АП Војводини.

„Винтерфест“ се одржава последњег викенда марта, већ четврту годину на Копаонику. Овај јединствени фестивал окупља заљубљенике у зимске спортове, вино и гастрономију. Фестивал окупља винаре, куваре и власнике најпознатијих ресторана у региону, гастро-блогере, менаџере у хотелијерству, представнике амбасада у Београду, новинаре, уметнике и познате личности, са циљем да се учесници едукују и упознају са разноврсном винском и гастрономском понудом читавог региона.

February 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates