Иван Ђоковић са делегацијом Града Сремска Митровица о унапређењу бициклистичке инфраструктуре

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, примио је председника Скупштине Града Сремска Митровица, Томислава Јанковића, и делегацију из Општинске управе и РРА Срем, са којима је разговарао о потенцијалима и унапређењу туристичке инфраструктуре у Срему, превасходно кроз започету реализацију пројекта постављања бициклистичке сигнализације и мобилијара на рути Срем.

На овај начин се синергијом покрајинских и локалних ресорних институција ефикасније умрежава бициклистичка инфраструктура у овој области, повезујући се са доступним руралним капацитетима.

,,Циљ покрајинске администрације је да се сачини детаљан мастер план туристичке сигнализације у АП Војводини, који би укључивао и Еуро Вело бициклистичке руте и туристичку сигнализацију. Мастер план туристичке сигнализације Републике Србије садржи само општу методологију, пиктограме, знакове, дизајн, боје и начин постављања. Идеја је да се спроведе пројекат постављања туристичке сигнализације на целој територији АП Војводине, која би била идентификована ослањањем на сопствено истраживање и мапирање локалитета и рута, заједно са бициклистичким Савезом, локалним самоуправама и њиховим туристичким организацијама. Укрштањем података поставили бисмо приоритете. Управо је један од кључних приоритета Еуро Вело, тачније руте 6, 11 и 13 које пролазе кроз Војводину, а који доведе око 20.000 циклотуриста годишње на у просеку три дана“, рекао је потпредседник Ђоковић, истакавши да је циљ подизање квалитета услуге која се пружа овим туристима, који су по статистикама високе платежне моћи жељни рекреације и авантуре, као и продужетак њиховог боравка на територији Покрајине.

Пројекат постављања бициклистичке сигнализације у Срему подржало је Министраство трговине, туризма и телекомуникација и Покрајинска влада, а само спровођење радова и њихову благовремену реализацију прати Регионална развојна агенција Срем, водећи рачуна о званичном почетку туристичке сезоне у Националном парку „Фрушка гора“.

Повезивање руте Срем са Сријемском рутом (гранични прелаз Шид – Товарник), латерале у Беочину и Новом Саду и веза са међународном рутом Еуро Вело 6 до Банстола у општини Инђија, омогућиће приступачност, безбедност и самим тим већи прилив страних циклотуриста. Пројекат је такође подржан од стране Аустријске развојне агенције АДА и Швајцарске агенције за развој СДЦ.

February 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates