Делегација Покрајинске владе на Међународном сајму туризма у Гуангџоу: Велика заинтересованост кинеских туриста за туристичке потенцијале АП Војводине

 

На овогодишњем Међународном сајму туристичке берзе (Guangzhou International Travel Fair 2017 for Travel & Tourism - GITF 2017), присутна је АП Војводина, са својом шароликом туристичком понудом, за коју посетиоци из НР Кине, али и из других земаља света, показују велико интересовање, учествујући у интеракцији са представницима Покрајинске владе, на чијем челу је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, као и са Туристичком организацијом Војводине.

Делегација Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине борави у радној посети сестринској покрајини Гуангдонг у граду Гуангџоу, где се од 23. до 25. фебруара 2017. године, одржава овај Сајам, значајан за велико кинеско туристичко тржиште.

Потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић је истакао да је учешће АП Војводине на сајмовима привреде и туризма на тржишту НР Кине, од великог значаја за Србију и читав регион, јер безвизни режим који се примењује између две земље, може у многоме допринети унапређењу пословне политике и олакшати потенцијалним туристима пут ка нашој земљи. Он додаје да овај податак иде у прилог чињеници да Србија, као једина европска земља која не поражује визу од НР Кине, као и њен географски повољан положај, представља интересантну дестинацију за пословне људе и туристе, а превасходно за кинеске инвеститоре. Поред тога богато културно-историјско наслеђе, лепи и приступачни предели, заштићена подручја, здрава храна и брига о еко систему, потенцијали дунавског коридора и међународних бициклистичких рута, као и Фрушке горе, Палића и других микрорегија, представљају јединствено богатство различитости, које Војводину чини ,,Европом у малом“.  

Представници Туристичке организације Војводине на овом Сајму представљају и заступају туристичку понуду Војводине на многобројним пословних Б2Б састанцима са туристичким агенцијама, туроператорима и осталим пружаоцима туристичких услуга, којих је на овом сајму пријављено из око 45 земаља.

,,Услед добре сарадње Покрајинске владе и покрајине Гуангдонг, настала је идеја да се наступи на овом сајму туристичке берзе у Гуангџоу, где су нам партнери из овог града уступили изложбени простор. Основни мотив доласка је управо чињеница да је Србија једина европска земља са безвизним режимом за кинеске грађане. У току сајма одржали смо конференцију за читав Балкан на којој смо представили туристичке атракције АП Војводине, али и читаве Србије“, рекла је овом приликом директорица ТОВ-а др Наташа Павловић која је истакла да се кинески туристи посебно занимају за фестивале и индивидуална путовања, као и вински региони и кампови.

Чувена винарија ,,Фрушкогорски виногради" из Баноштора, обогатила је понуду излобеног простора Војводине и својом серијом вина под називом ,,Фрушкаћ", помогла сам изложбени концепт Туристичке организације Војводине, што представља прави пример корпоративне одговорности према процесу унапређења туристичке, тачније винске и целокупне гастрономске понуде АП Војводине. Црно, бело и розе вино ове изузетне серије јесте вино са најбољим односом цене и квалитета на тржишту региона, представљена под симболичним слоганом ,,Само пусти да те изненади”. Ова винарија на тржишту НР Кине наступа, поред серије ,,Фрушкаћ", и са серијом вина ,,Qует" врхунског квалитета.

Тренутно се осим у земље региона, вина ,,Фрушкогорских виноград" извозе у НР Кину, Руску Федерацију и САД, док се у 2016, 2017. и 2018. години очекује раст продаје.

Делегација Покрајинске владе ће се састати и са вицегувернером и званичницима покрајине Гуангдонг, представницима Привредне коморе Гуангдонга, као и са представницима туристичке администрације ове покрајине, у циљу учвршћивања односа двеју покрајина, те размену искустава у погледу инвестиција, привредних и туристичких потенцијала.

June 2018
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2018 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates