Потпредседник Иван Ђоковић у општини Бечеј о привредним и туристичким потенцијалима и стратешким пројектима

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, приликом данашње посете општини Бечеј, обишао је индустријску зону, где су му представљени инфраструктурни и инвестициони потенцијали зоне, те могућности за даље унапређење и модернизацију. Ђоковић је са председником општине Драганом Тошићем разговарао и о другим инфраструктурним пројектима, те о плановима и програмима општине Бечеј у 2017, као и о подстицајним мерама и могућностима за унапређење сарадње између Покрајинског секретаријата привреду и туризам и те општине.

Потпредседник Ђоковић је истакао да су у разговору са руководством општине Бечеј сагледани капацитети и могућности како привредне, туристичке, тако и саобраћајне инфраструктуре, попут пристана на Тиси, туристичког пројекта Тиски врбак, бициклистичке стазе и друго. Додао је да постоји значајан потенцијал за развој индустријске зоне у Бечеју, као и могућности за реализацију подстицајних програма за ново запошљавање и подршку привредницима почетницима у бизнису. Истакао је и да је у другим сегментима туризма могуће унапредити понуду ове општине, која је препознала потенцијал „Еуро вело“ стаза, али и могућности развоја наутичког туризма.

Ђоковић је нагласио да ова локална самоуправа може рачунати на помоћ и подршку: ,,Сачињена је једна свеобухватна анализа заједно са републиком, још пре неколико месеци, у циљу презентовања потенцијала индустријских зона. Сматрали смо да треба првенствено подржати оне општине које су слабије развијене, дакле треће и четврте категорије развијености, али  смо идентификовали међу њима, али и оним развијеним  из прве и друге категорије, неке које су заиста приоритетне, које је неопходно инфраструктурно употпунити и подржати. Једна од тих је и општина Бечеј“. Он је додао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у оквиру надлежности, настоји да преко конкурса и јавних позива, како у домену привреде путем капиталних и текућих субвенција, тако и кроз област туризма и програме мера активне политике запошљавања, усмерава средства сходно степену развијености локалних самоуправа, што је један од критеријума за доделу средстава.

Овом приликом представљен је пројекат изградње туристичко - рекреативног платоа на Тиси, „Тиски врбак“, који би обухватао различите садржаје, а представљене су и идеје за употпуњавање туристичке инфраструктуре.

Потпредседник је даље навео да се у локалним самоуправама у Војводини може препознати нова врста енергије, која је условљена превасходно доласком нових људи, а самим тим и нове динамике рада и функционисања, те повезивања са покрајинском, односно републичком владом, како би ефикасно пратили развојну политику.

,,Долази до креативних промена, које се не огледају само у креативном решавању проблема, већ у увођењу нових алата покрајинске управе за додатно запошљавање и привлачење инвестиција, што на дуже стазе представља одржив систем. Потребно је поменуто употпунити коришћењем републичких ресурса како би се подигла атрактивност локалних самоуправа за нове инвестиције, али и за локални развој и локално запошљавање постојећих кадрова који се налазе на бироу", истакао је потпредседник Ђоковић.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates