Потпредседник Иван Ђоковић у посети општини Сента: Потребно је више улагати у инфраструктурне пројекте локалних самоуправа

 

У оквиру данашње посете општини Сента, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, разговарао је са председником Општине, Рудолфом Цегледијем, о инфраструктурним пројектима, плановима и програмима те локалне самоуправе у 2017, као и о подстицајним мерама и могућностима за унапређење сарадње у предстојећем периоду.

Потпредседник Ђоковић је након састанка изјавио да Покрајински секретаријат за привреду и туризам жели да се активно упозна са потенцијалима и могућностима општине Сента у домену привреде и туризма, како би, већ ове године, у оквиру конкурса и подстицајних мера, могли да се имплементирају неки од пројеката који су доведени у степен извесности у тој општини.

,,Посебно је значајно да подржимо пословни инкубатор у Сенти, да се он употпуни, односно да привредни субјекти, који ће се ту зачети, подигну своје пословање на ново самоодрживости и оперативне самодовољности. С друге стране, знамо да велики гиганти у општини Сента остварују значајне приходе у извозном и производном смислу, те стога желимо да, кроз комуникацију са њима, нађено начин да у кооперативном ланцу увежемо неке домаће фирме, и да тако остваримо додатни бенефит за произвођаче", казао је Иван Ђоковић.

Он је нагласио да је за општину Сента нарочито битно да се што пре реше имовинско-правни односи у оквиру индустријске зоне. То ће, како је навео, омогућити да се привуку нови инвеститори, и да им се упути порука да се овде исплати улагати и да ће њихов капитал бити правно сигуран.

На састанку са руководством општине Сента, потпредседник Ђоковић је упознат и са могућностима за активно учествовање у изградњи туристичке инфраструктуре, али и организацији туристичких и културно-историјских манифестација, као што је прослава 320. годишњице Сенћанске битке.

,,Ово је само један од првих у низу састанака, и мислим да ћемо како на задовољство нас из покрајинске администрације, тако и локалне администрације, успети да извучемо неки нови квалитет за грађане и привреду у општини Сента", истакао је Ђоковић.

У протеклих неколико година, општина Сента је реализовала неколико значајних пројеката средствима Секретаријата и то из области туризма, предузетништва и запошљавања, при чему су значајна средства уложена управо у унапређење микро и малог предузетништва, активну политику запошљавања и одређене туристичке локалитете и манифестације значајне за Сенту. У погледу саобраћајне инфраструктуре, средствима Секретаријата, Сента је реализовала све три фазе пројекта изградње бициклистичке стазе на Торњошком путу.

Ђоковић и Цегледи су обишли неколико туристичких локалитета и објеката од значаја за становнике и предузетнике те банатске општине, али и за туристе, а извршен је и увид у реализоване пројекте које је спроводила Сента наменским утрошком подстицајних средстава Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates