Пословни форум у Будимпешти окупио инвеститоре и привреднике из Србије и Мађарске

 

Пријем у Амбасади Републике Србије у Будимпешти

Српско-мађарски пословни форум за предузећа одржан је данас у Амбасади Републике Србије у Будимпешти. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, изнео је како уопштене, тако и статистичке појединости које иду у прилог чињеници да је представљање инвестиционих могућности на овај начин, уз подршку амбасада, кључно у погледу привредног повезивања и умрежавања предузетника земаља у окружењу. 

потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић и Њ.Е. амбасадор Републике Србије Раде Дробац

Општина Стара Пазова је на овом Форуму, који су заједнички организовали са Мађарско-српском трговинском и индустријском комором и Мађарско-српским пословним саветом, а уз подршку Амбасаде Републике Србије у Будимпешти, представила своје потенцијале којима би требало привући нове инвеститоре на њену територију.

Речима да сарадња привредника две земље би требало да се продуби и постане интензивнија и тиме допринесе укупном квалитету билатералне сарадње, своје излагање је започео потпредседник Ђоковић. ,,Када бих пред светским аудиторијумом требало да представим укупну привреду и привредни амбијент Републике Србије, засигурно бих одабрао да то учиним кроз представку Општине Стара Пазова, кроз сагледавање њеног перфектног инфраструктурног положаја, саобраћајне повезаности, као и чињенице да се у кругу од око 50 километара налази 3 милиона потрошача, а најважније кроз квалитет људског капитала који је креирао тај пословни амбијент, који у реалном времену прати потребе индустријализације“, рекао је Ђоковић нагласивши да су грађанство и привредници ове Општине поседовали и градили плодоносан  предузетнички дух.

Потпредседник је истакао да је Мађарска на десетом месту у домену инвестиција и броја отворених нових радних места у Србији, док је 290 милиона евра инвестирано на територији АП Војводине од стране мађарске привреде, при чему је отворено 2.500 радних места. Он наводи да је у погледу структуре ових инвестиција извесно да се оне углавном налазе у три банатска округа, што поручује да постоји доста простора за улагање и у друге округе у Војводини.  

Њ.Е. амбасадор Р. Србије Раде Дробац је истакао да ће сарадња која буде остварена на данашњем Форуму бити допуна постојеће сарадње између Србије и Мађарске, која је на изузетно високом нивоу. ,,Иако економска сарадња расте из године у годину и шири  се у дијапазону постојећих могућности, постоји много сфера у којима сарадња не постоји или је недовољно развијена“, истакао је амбасадор и додао да се Амбасада Републике Србије у Мађарској труди да добрим политичким односима и у оквиру свог деловања промовише и подржи све активности које воде ка упознавању предузетника две земље и продубљивању њихове сарадње.

Циљ самог Пословног форума јесте представљање билатералних пословних прилика, ради унапређења пословања и статуса предузетника на домаћем и страном тржишту, а све кроз пословне Б2Б сусрете и презентације производа учесницима и медијима. 

Учесницима су се обратили и секретар Мађарско-српског пословног савета Имре Варга, као и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates