Потпредседник Иван Ђоковић у Бијељини: Неискоришћени туристички потенцијали остављају простор за експанзију туризма

Звуци тамбурице и мирис традиционалних војвођанских гастрономских специјалитета прожимао се Културним центром у Граду Бијељина, где се данас одржава манифестација ,,Дани Војводине“, у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. 

Том приликом одржана је конференција за медије на којој су учествовали потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Иван Ђоковић, директорица Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, као и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

У Културном центру, мештанима Бијељине и околине се представило једанаест локалних самоуправа и туристичких организација са територије АП војводине, као и Новосадски сајам, богатом гастрономском, културолошком и занатском понудом у виду традиционалних старих и уметничких заната и рукотворина.

,,Семберија и Бијељина су присутне у Војводини, у њеном друштвено-политичком, културном, али и туристичком животу, те се показује исправном процена да је нови курс политике према туризму било потребно покренути управо из овог града. Данас се представља културни модел и образац Војводине, уз туристичку инфраструктуру и потенцијале“, истакао је потпредседник Ђоковић и овом приликом додао да је жеља организатора да привуку туристе из региона, како би и сами доживели целокупну понуду свих делова покрајине.

Према његовим речима у Војводини постоји неискоришћен потенцијал: ,,У укупном БДП-у Србије туризам учествује са 2,7 одсто, док је на нивоу покрајине још нижи параметар, тачније 1,7 одсто, што значи да постоји простор за експанзију туризма“.

Туристичка организација Војводине је препознала да је туристички стратешки курс АП Војводине усмерен ка Семберији, као логичан наставак, који следи пример пријатељства, братства и постојеће територијалне везе, што представља заокружену географску целину, засновану на дугогодишњим везама и традицији. Представка војвођанске туристичке привреде је фокусирана на предстојеће новогодишње и божићне празнике. Бијељина је други град, након Темишвара, где се одржава ова манифестација.

Према речима градоначелника Бијељине, ова манифестација носи вишеструку корист за све учеснике, јер се поједине гране туризма могу умрежавањем, заједничким радом и залагањем подићи на виши ниво. АП Војводина и Семберија могу једно другом много понудити у виду верског, етно, бањског и других видова туризма.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates