Делегација Покрајинског секретаријата у Сремској Митровици о запошљавању маргинализованих категорија

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, и помоћник покрајинског секретара за област привреде, бранислав Бандић, боравили су Сремској Митровици у радној посети приликом које су се састали са представницима Казнено-поправног завода у Сремској Митровици, представницима истраживачког тима Мисије ОЕБС у Србији, Београдског центра за људска права, као и са другим релевантним и надлежним чиниоцима, и разговарали о могућностима запошљавања маргинализованих категорија.

Циљ сусрета је било дефинисање значаја и улоге које различите институције могу имати у креирању подстицајног окружења за њихово запошљавање бивших осуђеника, на националном и локалном нивоу.

,,Покрајински секретаријат посебну пазњу посвећује радној интерграцији и запошљавању маргинализованих и теже запошљивих категорија. Спремни смо дати свој допринос, пре свега, у отклањању предрасуда према људима који су одслужили своју казну, а који имају право на другу шансу и наставак живота ван зидина КПЗ-а“, истакао је заменик Почуч. И додао да ће бити сагледана могућност подршке овој рањивој категорији, у оквиру мера за унапређење социјалног предузетниства која ће по први пут бити примењена у 2017 години.

У оквиру сусрета представљен је пројекат под називом ,,Процена могућности за запошљавање бивших осуђеника“, који је Мисија ОЕБС у Србији, анализом правног оквира, настојала да представи начине који воде ка унапређењу запошљавања бивших осуђеника, посебно кроз примере добре праксе земаља у којима се већ спроводи постпенални прихват и рад са њима, чинећи ову категорију становништва лакше запошљивом.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates