Иван Ђоковић на Мађарско-српском пословном форуму за коморе и предузећа у Сегедину

 

У организацији Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе и Трговинско-индустријске коморе Мађарске, у Сегедину је данас одржан је Мађарско-српски пословни форум за коморе и предузећа, на коме је учествовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.

Циљ Форума је представљање билатералних пословних прилика, као и могућности привредног повезивања и умрежавања предузетника, ради унапређења пословања и унапређења статуса предузетника на домаћем и страном тржишту.

Потпредседник Ђоковић је истакао да је неопходно наставити сарадњу како на институционалном, тако и на привредном и тржишном нивоу, како би микро, мала и средња предузећа и предузетници пружили једни другима логистичку и оперативну подршку приликом изласка на регионална и међународна тржишта. Према речима потпредседника Ђоковића, кључна је добра сарадња Србије и Мађарске, тачније две Владе, на којој и почива замајац сарадње и унапређење пословних односа и пословне политике.

„У домену малих и средњих предузећа можемо пронаћи нове моделе привредне сарадње, да тако подстакнемо извоз и спољнотрговинску размену“, изјавио је потпредседник Ђоковић.

Ђоковић сматра да је из привредног система Мађарске потребно преузети драгоцена знања из домена у којима предњаче, превасходно у области иновационих технологија. Заједничким радом и залагањем се може достићи циљ у виду стварања нове материјалне и економске вредности, што доноси мноштво бенефита за обе земље. Потпредседник Ђоковић је додао да треба у Мађарској да представимо богатство туристичких потенцијала АП Војводине и Србије, посебно мање експонираних лепота наше земље.

Амбасадори Републике Србије и Мађарске су предузетницима и представницима привредних и трговинских комора понудили подршку и помоћ и истакли да ће настојати да организују скупове и догађаје на којима ће окупљати привреднике и представнике коморског система, како би што ефикасније унапређивали привредну сарадњу две земље.

У оквиру форума уприличена је посета изложби ,,Мини експо" на којој су излагали предузетници две земље, након чега су представљени и примери добре праксе АП Војводине и жупаније Чонград.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates