Иван Ђоковић у Високој школи у Сремским Карловцима: Oбразовни кадар јесте фактор који обликује туристичку понуду

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, посетио је данас Високу школу струковних студија за менаџмент и пословне комуникације у Сремским Карловцима, где је са директором др Миладином Калинићем разговарао о плановима и програмима Секретаријата, као и о студијским програмима ове научно-образовне институције, те могућностима сарадње на пољу туризма и предузетништва.

Потпредседник Ђоковић је истакао да је ова школа једна од ретких која нуди образовни програм за угоститељство и туризам, управо оно што АП Војводини недостаје као туристичкој дестинацији. Он је навео да људи обликују туристичку понуду и остварују први сусрет са туристом на одређеној дестинацији.

,,Висока школа у Сремским Карловцима ће ове године изнедрити око стотину образованих кадрова у угоститељству и туризму, а које Покрајина мора настојати да задржи и примени у пракси њихово стечено образовање. У разговору са менаџментом Школе, покушаћемо ове кадрове да задржимо уз помоћ подстицајних мера, тачније старт-ап програма и програма запошљавања у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Управо је то онај капацитет који нам недостаје да би заокружили туризам у Војводини", рекао је Ђоковић, додавши да ће Секретаријат подржати одржавање Сајма студентског и омладинског предузетништва који организује ова школа сваке године у мају, те да се поједине идеје издвоје и подстакну како би се реализовале у пракси.

Основни задатак Високе школе у Сремским Карловцима је образовање кадрова у области менаџмента у маркетингу, пословном комуницирању, угоститељству, а превасходно у области предузетништва, оснаживањем предузетничког духа код младих и почетника. Висока школа је поборник дисциплина које доприносе бржем укључивању кадрова у праксу, уз разумевање процеса глобализације и прихватање европских стандарда квалитета производа и услуга. Достизање образовног процеса високог квалитета директно утиче на повећање мотивације студената, па самим тим и на задовољавање захтева привреде и очување животне средине.

Према речима др Калинића, ова образовна институција пружа студентима стручна знања, вештине и способности како би по завршетку студија ступили на тржиште рада у стратешки важним областима – привредном развоју, предузетништву, туризму и угоститељству. У разговорима је исказано интересовање за коришћењем образовних ресурса и капацитета Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, управо због све веће потребе на тржишту рада и капитала за дуалним образовањем и прагматичном приступу пословању.

Овом приликом је потпредседник Ђоковић уручио сертификате полазницима Високе школе за освојену златну и сребрну награду стечене на стручној пракси у Порторожу, а потом обишао и Музеј пчеларства и Винску кућу ,,Живановић" који су саставни део туристичке понуде Сремских Карловаца.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates