Ђоковић: Бања ,,Русанда“ добар пример унапређења квалитета понуде и услуге

 Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Специјалну болницу за рехабилитацију ,,Русанда“ у Меленцима, и том приликом разговарао са директорком проф. др Надом Наумовић. Приликом обиласка Бање, Ђоковић је упознат са плановима за изградњу и унапређење велнес објеката и услуга, као и са постојећим здравственим програмом и програмом за превентивну рехабилитацију.

Секретар Ђоковић је са челницима Бање разговарао о могућностима сарадње и пружања институционалне и других видова помоћи бањама на територији АП Војводине, уз осврт на њихов значајан удео у туризму с обзиром на велнес капацитете којима располажу. Секретар је рекао да је у току општа анализа бања на територији Покрајине а да је бања у Меленцима због естетике самог места и због пелиода, лековитог блата изузетне вискозности и квалитета која се на традиционалан начин екстрахује из језера високог салинитета, једна од репрезентативнијих у нашој земљи. „Желимо да препознамо све потенцијале, све потребе бања и да покушамо не само да учинимо боравак људима који се овде лече комфорнијим, него и да покушамо да бање доведемо до нивоа да оне буду економски самоодрживе и уведу и комерцијалне програме“, рекао је Ђоковић изразивши спремност да Покрајински секретаријат за привреду и туризам заједнички са републичким министарствима ради на проналажењу средстава и у земљи и у Европској унији, како би се потенцијал бања остварио и како би оне постале пример успеха у области здравства и здравственог туризма.

По речима др Наумовић, визија развоја Бање „Русанда“ је постизање престижног нивоа пословања и изградња бренда ове бање које ће њено име учинити препознатљивим, како у региону, тако и у шире, посебно у светлу чињенице да се она налази на заштићеном подручју и да, као резерват природе друге категорије, повећава удео коришћења ,,зелене" енергије.

Третмани у овом лечилишту су индивидуално прилагођени и спроводе се по савременим принципима медицинске науке, применом физикалних процедура, радне терапије, психолошке и логопедске рехабилитације. Поред тога, корисницима се нуде и услуге велнеса, које обухватају релаксацију, примену лековитог пелоида, различите врсте масажа, примену савремених апарата у козметичке сврхе, различите вежбе и прилагођену исхрану.

Веома је значајан и податак да је Бања ,,Русанда“ у систему ваучера Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates