Потпредседник Иван Ђоковић у Општини Кањижа о привредним и туристичким потенцијалима

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је данас Општину Кањижа, где са председником Општине, Робертом Фејстамером, разговарао о општинским привредним и туристичким могућностима, као и о стратешким плановима и подстицајима која Секретаријат предвиђа у оквиру свог програма за наредну годину.

Овом приликом, потпредседник Ђоковић је, са челницима Општине Кањижа, обишао пристан на реци Тиси, који је изграђен у оквиру пројекта „Успостављање мађарско–српских речних граничних прелаза на Тиси – Across the Tisa“, потом штранд на Тиси и камп „Тиски цвет”.

У оквиру туристичког комплекса кампа посетиоцима су доступни садржаји, попут дечијег игралишта, базена, спортских терена на песку за одбојку и ножни тенис, бежични интернет, а отворене су и могућности за активни туризам.

Потпредседник Ђоковић је навео да је циљ посете био и лично сагледавање потенцијала oпштине, те да се утврди којим потенцијалима располаже, у привредном и туристичком смислу.

,,Потребно је пронаћи одређен модел, на који начин да се средства Секретаријата за привреду и туризам правилно усмере у Општину Кањижа. Приоритети који се овде издвајају су нова индустријска зона Хоргош, тачније употпуњавање постојеће и изградња нове инфраструктуре, подстицаји за привреду и предузетништво, стартап програми за нове предузетнике, а такође и даље уређење штранда и околних садржаја. Потребно је пронаћи и модел за комерцијализацију Бање Кањижа, тачније доградњу велнес и спа потенцијала, који би помогли да се комерцијализује ова, превасходно здравствена установа“, рекао је Ђоковић.

У оквиру посете Општини Кањижа, делегација је обишла и Специјалну болницу за рехабилитацију ,,Бања Кањижа“, у којој се тренутно одржава локална манифестација ,,Дечија недеља“, а данас се малишани из предшколских и основношколских установа Општине Кањижа у Бањи друже са представницима локалних спортских клубова који их упознају са разним врстама спортова.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates