Успешна реализација сајамских активности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на овогодишњим јесењим сајмовима туризма и коњарства

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, на челу са потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром, Иваном Ђоковићем, и његовим стручним тимом, и ове је године организатор и учесник бројних конференција, стручних скупова и панел дискусија, у оквиру јесењих сајмова туризма и коњарства на Новосадском сајму. Иновативан приступ и афирмативне програмске активности део су нових стратешких праваца и концепта Секретаријата, што представља замајац посебно у области туризма.

У оквиру 7. Међународног сајма коњартсва и серсана, на ком одгајивачи, ергеле, клубови и удружења из земље и окружења промовишу племенитост врхунских грла и коњичка такмичења, у жижи интересовања су и стручни панели у Конгресном центру Мастер.

Стручни тим Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у сарадњи са Новосадским сајмом, је иницијатор и организатор округлог стола, тачније панел дискусије под називом ,,Коњарство у служби туризма". У присуству стручне јавности, професионалци превасходно из занатских области у коњарству, попут одгајивача, сарачлија, ковача и фијакериста, одржали су низ предавања и дискутовали на бројне теме, предности, мане и евидентне проблеме који се јављају у њиховом послу, као и о начинима за њихово превазилажење, уз подршку релевантних институција, организација и чинилаца.

У току данашњег сајамског дана, Секретаријат је учесник 7. Регионалног саветовања под називом ,,Узгој, репродукција и здравствена заштита коња", које се састоји из два панела посвећених како стању у коњичким спортовима у Србији, тако и комплекном делатношћу одгајивача коња.

Подсетимо се, Секретаријат је и на овогодишњем 49. Међународном сајму туризма, учествовао у организацији бројних стручних окупљања. Потпредседник Иван Ђоковић је учествовао на Међународном скупу винских витезова из двадесетак винских редова из земље и региона у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Туристичке организације Грсда Новог Сада, Сајма и Секретаријата, а потом и на Годишњем скупу туристичких водича Србије, у организацији Националне асоцијације туристичких водича Србије.

Ђоковић је указао на стратешке правце Секретаријата и на Конференцији под називом ,,Туризам као фактор регионалне сарадње на Балкану“, у организацији Балканске асоцијације хотелијера и ресторатера БАХА.

На Сајму туризма, потпредседник Ђоковић је учествовао и на додели признања истакнутим учесницима, узимајући у обзир чињеницу да је Секретаријат велики ослонац у организацији овог Сајма.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates