Свечано отворен 49. Међународни сајам туризма на Новосадском сајму

Данас је свечано отворен 49. Међународни сајам туризма на Новосадском сајму. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се овом приликом присутнима да је овај Сајам, сви његови садржаји и евидентан пораст броја посета и излагача, доказ да је сама манифестација и надлежно републичко Министарство за трговину, туризам и телекомуникације, препознало стратешке правце и достигнућа Секретаријата.

,,Републичко Министарство је помогло Секретаријату за привреду и туризам да успостави једну запостављену и занемарену вертикалну везу у оквиру наших надлежности.препознали смо стратешке правце и размишљања Министарства, стога смо и у нацрт своје стратегије развоја туризма АП Војводине решили да имплементирамо оне примарне облике туризма а то је цикло туризам, то су коридори Еуро вело 6, 11 и 13, којипролазе кроз Војводину. Такође, и област наутичког туризма коју ћемо изградити, а у складу са студијом марина и пристана коју је сачинио Завод за урбанизам АП Војводине и уз помоћ ресорног Министарства. Намеравамо и даље да развијамо све оне облике туризма који су промовисани и подстицани, а то су верски и ловни, неправедно запостављени, туризам. Желимо да подстичемо гастрономију и винарство и у том смислу смо конципирали нове програме, мере и активности за подршку привредним субјектима и локалним самоуправама“, рекао је потпредседник Ђоковић у свом обраћању.

Окупљеним посетиоцима и излагачима обратио се и Њ.Е. амбасадор Црне Горе у Републици Србији, Бранислав Мићуновић, генерални директор Сајма, мр Слободан Цветковић, а Сајам туризма је свечано отворио министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Расим Љајић.

Министар Љајић је истакао да Сајам туризма у Новом Саду из године у годину промовише и поставља веома високе стандарде у организацији, те се стиче утисак да Сајам прати далеко боља и позитивнија атмосфера, уз више дипломатских представника и излагача.

,,Овај Сајам, полако, али сигурно, постаје врло значајна туристичка манифестација која превазилази овкире и Новог Сада и Војводине. Верујем да ће и следећи Сајам бити још бољи и успешнији. Заправо успех меримо тиме колико ћемо повећати туристички промет, колико ћемо побољшати нашу туристичку понуду, колико ћемо привући страних туриста. Из године у годину, ти резултати су за Србију и Војводину бољи и имамо све успешније туристичке године у односу на оне претходне. У туризму није важно оно што имате, важно је да оно што имате знате на најбољи начин да искористите“, рекао је министар Љајић и изразио спремност да у партнерским односима са ресорним Секретаријатом, на наредном 50. јубиларном Сајму туризма представити конкретне резултате.

Отварању су присуствовали и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине, Михаљ Њилаш, и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Ненад Грбић.

Учесници отварања и почасни гости су потом обишли изложбене просторе у оквиру Сајма туризма.

У склопу данашњих сајамских активности, потпредседник Ђоковић је учествовао на Међународном скупу винских витезова из двадесетак винских редова из земље и региона у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Туристичке организације Грсда Новог Сада, Сајма и Секретаријата, а потом и на Годишњем скупу туристичких водича Србије, у организацији Националне асоцијације туристичких водича Србије.

Ђоковић је данас и учесник Конференције под називом ,,Туризам као фактор регионалне сарадње на Балкану“, у организацији Балканске асоцијације хотелијера и ресторатера БАХА, а у вечерњим часовима ће доделити признања за нови квалитет у туризму на Вечери шампиона.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates