Сусрет потпредседника Ивана Ђоковића и председнице Светског удружења туристичких водича Фелиситас Вресниг

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, разговарао је данас са Фелиситас Вресниг (Felicitas Wressnig), председницом Светског удружења туристичких водича – WFTGA. Ђоковић и Вресниг су учесници на Годишњем скупу туристичких водича Војводине и на Конференцији у организацији Балканске асоцијације хотелијера и ресторатера БАХА у оквиру Сајма туризма 2017. на Новосадском сајму.

Један од кључних циљева Светског удружења туристичких водича је промоција туристичких водича и то на начин да буду препознати као амбасадори државе или региона из којег долазе, јер су прве, а неретко и једине особе које посетиоцима преносе дух, културно и историјско наслеђе, приликом путовања.

У разговору са председницом Светског удружења, потпредседник Ђоковић је нагласио значај размене позитивних искустава и знања у овом домену, са посебним акцентом на квалитет саме обуке и свестраности туристичких водича. Успостављање контаката са удружењима туристичких водича и институција за обуку, у многоме утиче на јачање професионалних веза, у исто време промовишући и штитећи њихову професију и интересе. На овај начин, унапређује се сама представка и професионални етички кодекс ове струке, при чему се успостављају високи стандарди професионалнизма и побољшање квалитета услуге кроз специјалистичке обуке и умрежавање. Поред тога, разговарало се и о унапређењу и проширењу сарадње институција, те о стратешким корацима Сектора за туризам и реионално-привредну сарадњу у наредној години.

Вресниг је историчар уметности и журналистике и лиценциран је туристички водич на четири језика. У протеклих десет година ангажована је у Светском удружењу туристичких водича, најпре као шеф обуке, а потом и као председница ове организације. Добивши лиценцу за WFTGA тренера 1999. године, радила је у неколико земаља, попут УАЕ, Јерменије, Грузије, Кипра и Холандских Антила.

Учесници састанка су били помоћник покрајинског секретара за област туризма, Сергеј Тамаш, шеф обуке и члан УО и WFTGA, др Ивана Ћурувија, и потпредседник Националне асоцијације туристичких водича Србије, др Милош Ћурувија.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates