Потпредседник Иван Ђоковић са представницима регионалних привредних комора

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се са представницима Привредне коморе Војводине и регионалних привредних комора са територије АП Војводине са којима је разговарао о сајамским манифестацијама, усклађивању са новим Законом о коморама, структуралним оквирима модернизације коморског система, као и о сарадњи са Секретаријатом, а у оквиру програмских активности.

 

На данашњем састанку, учесници су имали прилику да изнесу своје ставове, предлоге и закључке, као и проблеме са којима се суочавају, како би се формирала заједничка стратегија деловања у наредном периоду.

 

Потпредседник Ђоковић је нагласио да је од изузетне важности увођење праксе одржавања радних састанака са представницима регионалних привредних комора и Привредном комором Војводине, јер се на тај начин ефикасније дефинишу стратешки циљеви у коморама и у оквиру пословних процеса Секретаријата. Ђоковић је са председницима војвођанских комора разматрао питања наступа и организације међународних и регионалних сајмова, а потом и о усклађивању комора са Законом о коморама.

 

Међу кључним темама данашњег састанка били су и нацрти програмских активности Секретаријата за наредну годину, као и привредне и туристичке инвестиционе могућности у локалним самоуправама, а које покривају регионалне привредне коморе, уз анализу стања у домену привреде и предузетништва.

 

Потпредседник Ђоковић је овом приликом оценио да је размена идеја, искустава и информација између регионалних привредних комора са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, кључна за дефинисање подстицајних мера које ће ићи у прилог привредном развоју у Војводини.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates