Одржан стручни семинар - Како учинити туристичку понуду доступном особама са инвалидитетом

Семинар „Туризам доступан особама са инвалидитетом“ одржан је данас у хотелу ,,Путник“ у Новом Саду, у ораганизацији Хенди центра Колосеум из Београда, уз подршку Високе туристичке школе струковних студија из Београда, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Присутнима се овом приликом обратио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, Павле Почуч.

Циљ семинара је едукација и пружање информација посленицима туристичке привреде у Србији о пружању адекватних туристичких услуга особама са инвалидитетом, с обзиром на шири контекст туристичке привреде, који подразумева и угоститељство, хотелијерство, туристичке агенције, као и саобраћајну инфраструктуру.

Павле Почуч је истакао да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у оквиру свог програма намењеног унапређењу области туризма, ставио акценат и на унапређење и адаптацију постојећих и нових објеката у функцији туризма, а у циљу прилагођавања потребама особа са инвалидитетом.

,,Секретаријат ће настојати да пружи подршку туристичким посленицима и корисницима услуга путем подстицајних програма за унапређење туристичких објеката и инфраструктуре како би били приступачнији особама са инвалидитетом, као вид директне помоћи. Поред тога, потребно је пружити подршку локалним самоуправама непосредном комуникацијом, промоцијом и афирмисањем неопходности улагања у ову област на локалном нивоу, у сарадњи са туристичким организацијама локалних самоуправа и Туристичком организацијом Војводине“, рекао је Почуч.

Данашњи скуп је усредсређен на кључне теме у оквиру области туризма, у спрези са социјалним предузетништвом, попут Конвенције о правима особа са инвалидитетом, адекватне терминологије – бонтона, доступности објеката, туристичких садржаја и смештајних капацитета. Поред тога, изложене су понуде туристичких агенција намењене особама са инвалидитетом.

Семинару је присуствовао и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Сергеј Тамаш, и директорица Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates