Потпредседник Иван Ђоковић: Обнова сатног механизма звоника на Тврђави јесте обнова значајног туристичког локалитета

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, састао се данас са представницима Ротари клуба из Новог Сада, који су спровели једногодишњи пројекат комплетне техничке реконструкције и оспособљавања механизма звоника чувеног сата на Петроварадинској тврђави - једне од кључних туристичких локација Града Новог Сада. Циљ самог пројекта је враћање некадашњих функција сату, како би поново његов звук дозивао посетиоце.

Представници новосадског Ротари клуба са потпредседником Ђоковићем и сарадницима из Секретаријата за привреду и туризам, разговарали су о обележавању окончања пројекта, када би свечано биле додељене захвалнице и плакете заслужним чиниоцима и покровитељима.

,,Дугујемо Ротари клубу Новог Сада, као ресорни Покрајински секретаријат за привреду и туризам, велику захвалност што су сопственим средствима и спровођењем активности у оквиру пројекта аутоматизације навијања три механизма звоника на Петроварадинској тврђави, обновили значајан туристички локалитет, по ком је Нови Сад препознатљив. Настојаћемо да пружимо помоћ и подршку у оквиру организационих активности, у сарадњи са Секретаријатом за културу и јавно информисање и Туристичку организацију Града Новог Сада“, рекао је Ђоковић, нагласивши да је предложен 27. септембар за дан одржавања приредбе, имајући у виду чињеницу да се тај дан у свету обележава као Светски дан туризма, што читавом догађају даје симболичну ноту.

Потпредседник Ђоковић је навео да ће у наредном периоду бити уприличен и сусрет са Лајошем Лукачијем, човеком заслужним за навијање и оспособљавање самог сата, већ пуних 27 година.

Чланови Ротари клуба Нови Сад кроз реализацију хуманитарних пројеката, добротворних концерата и предавања, као и врхунским професионализмом, постављају животне стандарде себи и својим суграђанима, и представљају значајан чинилац живота у Граду.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates