Потпредседник Иван Ђоковић: стручним конференцијама унапредити домен конгресног туризма

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се учесницима и предавачима Конференције посвећене јавним набавкама у Републици Србији, која је ове године уприличена на Палићу. Организатор је Институт за економију и право из Београда, а концепт овог саветовања намењен је наручиоцима и понуђачима, као појединостима Закона о јавним набавкама.
Учесници ове значајне конференције су и директор Управе за јавне набавке, Предраг Јовановић, директорка буџетске инспекције Града Београда, Нада Павловић Смоловић, Милош Кнежевић са Института за економију и право и други релевантни чиниоци у овој делатности.

Потпредседник Ђоковић је истакао да значај данашњег саветовања почива на јасном истицању и дефинисању проблема у домену јавних набавки, те институционалном и организационом изналажењу мера за превазилажење истих, као и на чињеници да су овакви сусрети промоција конгресног туризма у земљи.
,,У оквиру надлежности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, значајна је и подршка оних манифестација које су у опсегу конгресног туризма, попут данашње у организацији ИЕП-а, која окупља учеснике са републичког и покрајинског нивоа. Ово је вид индиректне подршке Секретаријата, како би се унапредио концепт конгресног туризма у читавој АП Војводини. Покренуће се теме које се баве проблемима у јавним набавкама, у домену рекреативних настава и школских излета, који оптерећују туризам како у Републици Србији, тако и у Покрајини. Значајно је указати и на наше гледање на видове превазилажења ових проблема у наредном периоду“, рекао је потпредседник Ђоковић.

Говорници са аспекта струке су учесницима преставили превасходно теме везане за примену Закона о јавним набавкама, као и праксу Републичке комисије за заштиту права понуђача у поступцима јавних набавки, потом и ставове и мишљења Управе за јавне набавке. На конференцији је било речи о Одлуци Републичке комисије у поступцима јавних набавки, попут услуга физичко - техничког обезбеђења, туристичких агенција, као и хране и прехрамбених производа и медицинске опреме.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates