Делегација Секретаријата за привреду и туризам на 54. Међународном пољопривредном и прехрамбеном сајму АГРА 2016 у Горњој Радгони

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и ове године учествује на 54. Међународном пољопривредно – прехрамбеном сајму, сајму са најдужом традицијом, који се средином августа месеца сваке године одржава у Горњој Радгони, Република Словенија. На јубиларном, десетом учешћу, разноврсна понуда производа са ознаком квалитета ,,Најбоље из Војводине“, као и производа са ознаком географског порекла, обогатили су заједнички изложбени простор који у најбољем светлу представља понуду АП Војводине. У току Сајма, уприличени су сусрети са званичницима из Републике Словеније.

Након церемоније отварања Сајма, чији је овогодишњи почасни партнер Мађарска, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, са делегацијом из Секретаријата, одржао је низ сусрета и састанака са бројним званичницима. Потпредседник Ђоковић је разговарао са Њ.Е. амбасадором Републике Србије у Републици Словенији Александром Радовановићем, а уприличен је сусрет са министром пољопривреде, шумарства и прехране при Влади Републике Словеније, Дејаном Жиданом. Изложбени простор Секретаријата, на ком своје производе представља 26 излагача из Покрајине, посетили су и председник управе Помурског сајма, Јанез Ерјавец, и председник Владе Републике Словеније, Миро Церар, приликом посете Сајму.

Потпредседник Ђоковић је истакао да је потребно продубљивати пријатељске и пословне односе двеју регија и земаља, поготово у оквиру области које спајају, попут привреде, пољопривреде и туризма, додавши да је пољопривредно-прехрамбени Сајам у Горњој Радгони изузетно значајан, поготово са аспекта стицања нових искустава и праћења трендова.

Традиционално обележавање ,,Дана Војводине“ биће уприличено у понедељак, 22. августа 2016. године уз конференцију за медије на штанду Секретаријата, у присуству бројних званица и посетилаца. Тога дана, представиће се и учесници значајног туристичко-привредног пројекта под називом ,,Богатство различитости“, које на јединствен начин осликава мултикултуролошко знамење војвођанских села, мултиконфесионалност и мултиетничност. На тај начин се креира специфичан туристички производ препознатљив на светском туристичком тржишту.

Иван Ђоковић је приликом радне посете Словенији обишао и Бициклистички камп употпуњен жичаром у Похорју, чије су структура и функционалност пример добре праксе који може послужити као инспирација за будуће туристичке пројекте и подстицајне програме, чиме се знатно обогаћује понуда Покрајине. Поред тога, предвиђена је и посета Хиподрома Љутомер, где Касачки клуб из овог места приређује коњичку манифестацију Касачки дерби, који јесте још један у низу примера добре праксе, а уочи предстојећег 7. Међународног сајма коњарства и серсана на Новосадском сајму, који се одржава крајем септембра.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates