Конференција за медије уочи 11. по реду манифестације "Госпојина 2016" у Новом Бечеју

 

У просторијама Инфо-центра Спортског и пословног центра „Војводина“, одржана је конференција за медије посвећена традиционалној манифестацији Великогоспојински дани - "Госпојина 2016", која се одржава у Новом Бечеју. Организатори прес конференције су општина Нови Бечеј и Организациони одбор ове традиционалне манифестације. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, обраћајући се присутнима, истакао је значај регионалних манифестација и њихов удео у туристичкој привреди Покрајине.

Потпредседник Ђоковић је нагласио да су Покрајинска влада и ресорни покрајински секретаријат препознали ову манифестацију као једну до најзначајнијих у Војводини.

„Реч је о манифестацији са вишегодишњом традицијом која окупи око 200 хиљада посетилаца, махом породица. Разноврсни садржаји који се одвијају током манифестације, попут такмичења тамбураша, ревије парадних запрега, културно-уметничких садржаја и гастрономске понуде, на најбољи могући начин описују нашу покрајину“, рекао је потпредседник Ђоковић и додао да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у складу са могућностима, и убудуће подржавати ову манифестацију.

Учесници конференције су и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, заменик председника општине Нови Бечеј Бранко Свиленгаћин, и председник Организационог одбора ове манифестације, Новица Блажин.

Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, истакла је да су Великогоспојински дани препознати као бренд у АП Војводини, те да је реч о манифестацији која је од изузетног значаја како за локалну заједницу, тако и за округ.

Традиционална манифестација Великогоспојински дани - "Госпојина 2016" и ове године се одржава у Новом Бечеју, у периоду од 26. до 28. августа, са разноврсним програмом, попут Пољофеста, Госпојинског котлића, етнобазара, такмичења тамбураша и ревије парадних запрега. Као једна од највећих манифестација у региону, која у Нови Бечеј привуче више од 200.000 посетилаца сваке године, Госпојина традиционално пружа богат програм намењен свим узрастима.

February 2022
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates