Потпредседник Иван Ђоковић дочекао учеснике 61. кајакашке регате ТИД (Tour Internacional Danubien)

Међународна, спортско– рекреативна кајак, кану и веслачка регата, 61. ТИД (Tour internacional Danubien), пристигла је јуче и у Нови Сад, на свом путу од Немачке до Црног мора, сливом реке Дунав. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, дочекао је учеснике регате, који су се окупили на Штранду. Организатор овогодишње регате на етапи кроз Републику Србију је Кајакашки савез Србије - Одбор за Туризам, у сарадњи са Туристичком организацијом Града Новог Сада.

Речима ,,живео Дунав“, потпредседник Покрајинске владе, Иван Ђоковић, обратио се учесницима једне од најстаријих регата на свету, истакавши да је њихово присуство од изузетног значаја како за Град Нови Сад, тако и са читаву Војводину: ,,Пролазак интернационалне туристичке Регата кроз Војводину представља сјајну прилику да се прикажу туристички потенцијали кијима располажемо. Значајно је истаћи да су претходне регате представиле управо Нови Сад као град који им је указао највеће гостопримство. Потребна нам је инфраструктура која ће употпунити пристане како би посетиоци одлучили да се зауставе овде на својој дунавској рути. Притом морамо бити у стању и да препознамо који су то потенцијали атрактивни за инсотране посетиоце“, рекао је Ђоковић.

Иван Ђоковић је додао да је успостављена успешна сарадња са Кајакашким савезом Србије, која у фокус свог рада ставља наутички туризам, како би у сарадњи са Секретаријатом за привреду и туризам могли да дефинишу мере подршке пројектима за развој туризма, унапређењу постојеће инфраструктуре и пратећих садржаја.

Овогодишња Регата, свој пут од око 2.500 километара, започела је у немачком граду Инголштату, 18. јуна, и окупља око 150 кајакаша из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Словеније, Швајцарске, Холандије, Аустралије и Србије. Регата пролази кроз 10, а до обала Црног мора би требало да стигне почетком септембра.

Учеснике Регате су поздравили и члан Градског већа за привреду, Милорад Радојевић, као и директор Туристичке организације Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић.

 

August 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates