Ближа сарадња Покрајинске владе и ПКС

Игор Мировић објаснио је да је циљ нове политике Покрајинске владе окупљање око пројеката који могу да допринесу убрзаном економском развоју покрајине и читаве земље.

„За нас је посебно важно да информације које има ПКС о интересовању појединих инвеститора подели са нама, да у новом пословном моделу покрајинске администрације будемо спремни да инвеститору пружимо гаранције, подстицаје и да будућа улагања у Војводини буду резултат заједничког рада локалних самоуправа, Покрајине, Владе Србије и коморског система“, рекао је Мировић.

Марко Чадеж, задовољан је настојањем покрајинске администрације да буде ефикасан сервис, а не препрека, привредном развоју Војводине. Председник ПКС истиче да су на састанку размотрена конкретна питања.

„Разговарали смо о свему што може да се промени, а што је у надлежности покрајинске администрације, како бисмо заједно решавали проблеме и тражили системска решења. Циљ је да учинимо локалну администрацију ефикаснијом и да је прилагодимо савременим потребама привреде“, рекао је Чадеж.

Иван Ђоковић, потпредседник Покрајинске владе задужен за ресор привреде и туризма оценио је да ће ефикаснија размена информација између свих актера у привреди омогућити доношење адекватних мера за подстицај свих привредних грана у Војводини, као и да ће омогућити привредницима да лакше обезбеде средства неопходна за унапређење пословања.

На састанку је договорено да се стручни тимови Покрајинске владе и ПКС састају једном недељно, како би били анализирани резултати и унапређени подстицаји за привреднике.

August 2017
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates