Туристички потенцијал Војводине премијерно представљен у Темишвару

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, учествовао је данас, у Темишвару, на манифестацији „Дани Војводине у Темишвару“, на којој је представљена туристичка понуда Војводине. „Дане Војводине у Темишвару“, који се први пут одржавају у овом граду у суседној Румунији, организовала је Туристичка организација Војводине.

„Војводина и те како има шта да понуди туристима из Румуније, али и туристима из других земаља. Због тога је један од стратешких праваца деловања нове Покрајинске владе усмерен управо и на развој туризма“, рекао је потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић и додао да је у првих шест месеци забележен пораст броја туриста из Румуније у Србију за 13 одсто, односно у АП Војводину за 17 одсто.

„Како би још више туриста из Румуније за своју туристичку дестинацију одабрало баш Војводину, данас су, поред општина које се граниче за Румунијом, представљени и потенцијали општина које до сада нису биле толико близу румунским туристима. Сигурно је да има неистражених делова Војводине непознатих румунској популацији попут наших салаша, чарди и других места“, рекао је Иван Ђоковић.

Потпредседник Ђоковић је додао и да, иако је од 2014. године због економске кризе забележен пад у спољно-трговинској размени, Србија и АП Војводинa имају традиционалну добру сарадњу са Румунијом у области привреде и туризма, као и у области прекограничне сарадње. Ту чињеницу поткрепњује податак да су Србија и Румуније реализовале заједничке пројекте у оквиру ИПА прекограничног програма, у вредности од 9 милиона евра. Поред тога, на територији Војводине послује 6 румунских компанија које запошљавају око 450 људи.

Потенцијалним туристима из Румуније зато су своју понуду представиле организације из десет војвођанских градова и општина: Вршац, Нови Сад, Зрењанин, Кикинда, Ковин, Нови Бечеј, Темерин, Жабаљ, Шид, Бела Црква, као и представници Привредне коморе Војводине.

Отварању манифестације „Дани Војводине у Темишвару“ присуствовали су и генерални конзул Србије у Темишвару Лазар Манојловић, председник Савеза Срба у Румунији Огњен Крстић и директори туристичких организација Војводине и Новог Сад Наташа Павловић и Бранислав Кнежевић.

Манифестација je организована уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates