Иван Ђоковић о значају предузетничких и туристичких потенцијала на III међународној конференцији креативних индустрија

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, свечано је отворио трећу по реду Међународну конференцију креативних индустрија ,,Creative Summer Session“ у Новом Саду. Данашња конференција, која је окупила бројне стручњаке из области високог образовања, привреде и предузетништва, као и саме предузетнике и представнике европских институција, посвећена је креативном предузетништву и индустрији, те могућностима њиховог повезивања са савременим технологијама и информационо-комуникационим сектором.

потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић

,,С обзиром на присуство рецесије у привреди у нашој земљи, а у складу са рестриктивном политиком трошења средстава, онај домен привреде који може да оплемени и адаптира индустријску производњу и усмери је ка тржиштима Европске уније, јесте креативна индустрија“, истакао је Иван Ђоковић, осврћући се на чињеницу да је ова привредна грана од великог значаја за развој привреде и унапређење конкурентности: ,,Креативна индустрија је спона која уклања и премошћава баријере које су поставиле границе између Европске уније и наше земље. Поред индивидуалне креативности, и подизања општег културног стандарда у друштву, овај вид индустрије ствара нову додатну вредност, подстиче извоз и запошљавање, који представљају три стуба приоритета нове Покрајинске владе“, рекао је потпредседник Ђоковић.

По његовим речима, један од стубова експанзивне привредне и економске политике Покрајинске владе је и туризам. ,,Покрајинска влада увиђа значај туризма као привредне гране, као и неискоришћеност потенцијала туристичких локалитета у Покрајини. У наредном периоду активности Секретаријата за привреду и туризам ће бити усмерене ка стратешком позиционирању туризма у Војводини, тачније на изградњи правно-институционалног стратешког оквира, те имплементацији мера на терену, а у сарадњи са републичким органима и међународним факторима“.

Учесници и предавачи су дали својеврстан допринос разради тема конференције, почев од свакодневних, па све до стратешких и инфраструктурних тема у области привреде, попут изазова у имплементацији и усвајању концепта ,,паметан град“ (енг. smart city) у Републици Србији, примене искустава и примера добре праксе земаља из региона, улоге кластеризације, као и јавно-приватног партнерства у стратешком планирању и јачању конкуренције у предузетништву.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates