Др Мирјана Крањац у посети информатичкој компанији ,,Греенсофт''

Помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова др Мирјана Крањац, у присуству групе студената са Департмана за саобраћај Факултета техничких наука у Новом Саду, посетила је информатичку копманију ,,Греенсофт“ која је део Телегроуп-е. Ова компанија је једна од оних које чине „силиконску долину“ у Новом Саду. Студентима је овом приликом представљен рад Греенсофта у области „прецизне пољопривреде“ и примене географских информационих система - ГИС - у овој области. Данашња посета је једна у низу која показује колико је важна подршка Секретаријата у повезивању науке и образовања са привредом.

Један од власника ове старт уп компаније која спада у најбрже растуће у Југоситочној Европи, Звездан Жарић, приказао је пројекте које реализује ,,Греенсофт“ у земљама широм света. Компанија стално повећава број запослених које регрутује међу најталентованијим студентима са Универзитета у Новом Саду, тачније Факултета техничких наука и Природно-математичког факултета и Пољопривредног факултета, обезбеђујући посао за најбоље, након обуке и пробног периода рада од 6 месеци.

Компанија ,,Греенсофт“ има сталну сарадњу и подржава рад истраживачке станице у Петници. У компанији је наглашено да је неопходно стално учење и поседовање највиших компетенција да би се радило у оквиру брзорастуће делатности која изискује изразиту иновативност, смела и визионарска решења и енергију.

Студентима су се у току разговора придружили и представили им своје активности са дроновима млади сарадници компаније ,,Греенсофт“.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates