Mирослав Васин уручио сертификате за ознаку ,,Најбоље из Војводине“

У настојању да помогне наступ наше привреде и укључење њених субјеката у европске и светске трговинске токове, Влада AП Војводине, 2004. године, донела је одлуку о установљењу знака ,,Најбоље из Војводине'', којом је регулисала и право на коришћење овог знака , уз прописан поступак за остваривање овог права. Овим пројектом препознато је и награђено настојање произвођача да заштите јединствен бренд са изузетном репутацијом. На овај начин се идентификују најквалитетнији производи из Војводине, а сви награђени производи задовољавају европске норме квалитета производа - поседују сертификат НAССР и стандард ISO. Знак се употребљава за обележавање природних, пољопривредних, занатских, индустријских и производа домаће радиности. Право на коришћење знака додељује се на три године, уз контролу најмање једном годишње.

О значају знака ,,Најбоље из Војводине“, његовој гаранцији квалитета и употребној вредности самог производа који носи ознаку, говорио је данас потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин.

,,Знак ,,Најбоље из Војводине“ додељен одређеном производу потврђује да је исти ушао у породицу најквалитетнијих производа на територији Покрајине. Услед веома строге примене контроле квалитета, знатно је сложенији и тежи поступак добијања овог знака, уз сва признања предузетницима који се упусте у сложен поступак, који уме да траје и до годину дана. Ипак, много више би требало учинити на пољу веће употребне и практичне вредности производа који овај знак носи. Постоје и компаније које су губиле право на знак јер нису поштовале стандарде квалитета“, рекао је Васин. Он је додао да би се требало потрудити да компаније чији производи носе ознаку ,,Најбоље из Војводине“, као и сами производи, буду видљиви и много заступљенији како на домаћем, тако и на страном тржишту.

Ове године, ознаку за квалитет бренда понели су сапун од козјег млека – класик, Сапунџијске радње ,,Еco produkt“ из Мокрина, џем од вишања произвођача ,,JAM@JELLY“ са седиштем у Иригу, као и брзо смрзнуто квасно лиснато тесто са две врсте надева - дуо са белим сиром и кукурузним пахуљицама и дуо са јагодом и ванилом - произвођача ,,Мини Пани'' д.о.о. из Суботице.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates