Одржана Међународна конференција – „Друштвено-економски развој Србије са акцентом на Нови Сад и Војводину“

Нови Сад, 19. април 2016. - Полазећи од актуелне политичке ситуације у земљи и свету, потребе за укључивањем у савремене интеграције као и неопходности за истраживањем свих области јавног живота земље, „Центар за стратешка истраживања националне безбедности – ЦЕСНА Б“ са седиштем у Београду организовао је међународну конференцију „Друштвено-економски развој Србије са акцентом на Нови Сад и Војводину”. Конференција се одржавала 15. и 16. априла у хотелу ,,Норцев” на Иришком венцу.

На конференцији је свој рад на тему ,,Запошљавање Војводини” изложила помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова, др Мирјана Крањац.  Она је овом приликом изнела податке о издвојеним финансијским средствима за самозапошљавања, нова запошљавања у постојећим компанијама, стручну праксу и јавне радове. Др Крањац је истакла важност додељених средства незапосленима, али и потребу да се уведе менторски систем како би се пратиле потребе послодаваца и запослених. Ово се највише односи на самозапошљавање којим се стварају нова мала и средња предузећа којима треба обезбедити одрживост.

 

Менаџер Кластера транспорта и логистике Војводине, мр Милан Вучинић, говорио је о могућностима и потенцијалу логистике у Војводини са освртом на урађена планска документа. Указао је на неискоришћеност водног транспорта и потребу да се смање транспортни трошкови, јер за то постоје значајне могућности. Мр Вучинић је представио и сталну подршку који Покрајинска Влада пружа Кластеру за реализацију пројеката који имају за циљ да промовишу интермодални транспорт и уведу еколошки препознате одрживе системе преноса.  

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates