Војвођански привредници и ове године наступали у Поречу

Нови Сад, 29. фебруар 2016. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, наступиo je и ове године на 31. Међународном сајму прехране, пића и опреме за туризам «PROMOHOTEL POREČ 2016», који се и ове године одржавa у Поречу крајем фебруара.  Наступ на овом сајму реализуован је у складу са Протоколом о сарадњи АП Војводине и Истре из 2006. године. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, са сарадницима из Секретаријата, разговарао је са истарским званичницима, представницима привреде, као и председнцицима привредних комора Истарске жупаније.

На заједничком штанду представило се 14 излагача из Војводине и то компаније чији су производи носиоци знака ,,Најбоље из Војводине“ заинтересовани за добијање знака, потом производи са географским пореклом, извозници и потенцијални извозници из пољопривредно-прехрамбеног сектора, удружења чији су производи награђивани на сајмовима, као и Туристичка организација Војводине.

Крајем прошле недеље обележен је и посебан дан на штанду Војводине, обележаван као ,,Дан Војводине“, када је јавности представљен пројекат ,,Богатство различитости“, а посетиоцима и медијима је представљена музичка, фолклорна и гастрономска разноврсност покрајине.

Истог дана, одржана je  Конференција за медије на којој је домаћин, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, разговарао са представницима медија и представио значај и појединости поменутог пројекта, као и политике Секретаријата у погледу сајамских манифестација и привредних кретања у области туризма као растуће привредне гране у Србији.

На конференцији су учествовали и заменица градоначелника Надја Штифанић Добриловић, начелник Жупанијске управе Истарске жупаније Валерио Драндић и директор Жупанијске коморе Пула Дамир Сиротић. Уприличен је и званичан сусрет представника АП Војводине са градоначелником града Пореча Едијем Штифанићем.


January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates