Мирослав Васин о привредним кретањима и одрживом развоју на отварању 4. Дунавског бизнис форума

Нови Сад, 7. октобар 2015. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, учествовао је на отварању овогодишњег Дунавског бизнис форума, у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Учесницима се на отварању обратио и проф. др Радован Пејановић. Дунавски бизнис форум се ове године одржава од 7. до 9. октобра 2015. године, на више локација, тачније у Ректорату УНС и у великој сали Скупштине АП Војводине, у организацији Универзитета у Новом Саду, Центра за пословну стандардизацију и сертификацију БСЦ и компаније Медиа Инвент, под покровитељством Покрајинске владе.

Кључне теме којима ће се учесници бавити на овогодишњем Форуму су идеја и реализација Дунавске стратегије, дипломатија у служби привредног повезивања и развоја Дунавског региона, конкурентност и одрживи развој, предузетништво, значај и утицај медија, аграрни сектор Дунавског региона и друго.

О улози, месту и значају Дунавског бизнис форума за економију и привреду, као и о изазовима са којима се срећу земље Дунавског региона говорио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Мирослав Васин, на првом дану Форума, пред представницима Универзитета у Новом Саду, републичким и покрајинским органима, привредним коморама, представницима јавног и приватног сектора, у Амфитеатру Ректората УНС.

,,Нови Сад је домаћин једне од најзначајнијих конференција посвећеној економији и привреди, не само у Војводини, у Србији, већ и у читавом региону. Учесници конференције ће сагледати ситуацију у региону, упоредити конкурентност Војводине и Србије у односу на развијеније земље, чијем стандарду тежимо. Најеминентнији представници 10 европских земаља, тачније преко 500 учесника, биће у прилици да размене драгоцена искуства из области конкурентности, планирају одрживи развој региона и посвете се најважнијим привредним темама попут предузетништва, улоге дипломатије, младих и медија у привредним токовима“, рекао је Васин.

Дунавска стратегија дефинише 4 циља, односно стуба, који су кључни за спровођење активности на територији целог региона Дунава. Активности се, пре свега, односе на саобраћај, енергетику, културу и туризам, потом на заштиту животне средине, као и на развој информатичког друштва, иновације, образовање и конкурентност у оквиру приватног сектора. Основна идеја јесте стварање безбедног региона, са добрим управљачким мехнизмима, који има предиспозиције да постане просперитетан, одржив и атрактиван за живот његових становника, али и за долазак туриста.

Мирослав Васин је истакао да ће учесници радних панела бити упознати са потенцијалима Војводине, као најразвијенијег региона у оквиру Републике Србије, по свим економским показатељима. ,,Значај конференције се огледа у чињеници да су учесници еминентни стручњаци из релевантних области, попут стручњака из области економије, амбасадора више европских земаља, представници универзитета из Београда и Новог Сада. Нови Сад три дана у години, колико траје Дунавски бизнис форум, постаје центар привреде Дунавског региона.“

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates