Мирослав Васин обишао новоизграђени адреналин парк на ченејском Бркином салашу

Нови Сад, 6. октобар 2015. - Отварање новог адреналин парка ,,Бркина авантура'' који је суфинансиран средствима Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, одржано је данас на Бркином салашу на Ченеју. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Мирослав Васин истакао је да је умеће било малим средствима реализовати велик пројекат, што је умногоме представљало изазов како за Секретаријат, тако и за пољопривредно газдинство које је изградњом адреналин стазе садржајно обогатило своју већ разноврсну понуду у аутентичном војвођанском амбијенту.

Пројекат ,,Изградња адреналин парка на Бркином салашу'' суфинансиран је од стране Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова у оквиру Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава непрофитним институцијама, односно удружењима грађана, са територије АП Војводине за финансирање пројеката у области туризма. Износ одобрене субвенције је 100.000 динара. Преостали износ потребних средстава обезбедило је пољопривредно газдинство ,,Бркин салаш''.

,,Адреналин стаза, као нови садржај у оквиру једног од ченејских салаша – Бркин салаш, омогућиће деци и свима онима који су жељни узбуђења и изазова да дођу и опробају се на овој стази. Сам салаш је типичан војвођански салаш, који обухвата зимске и летње садржаје, узгој домаћих животиња, обрадива поља и узгој воћа и поврћа. Адреналин стаза је по својој природи необичан садржај у оквиру једног салаша, али је веома значајан, који ће омогућити посетиоцима да поред постојећих садржаја на салашу, опробају и тестирају своје способности. Покрајински секретаријат је овај пројекат помогао скромним средствима, али је сама реализација парка један значајан подухват“, рекао је Васин.

Оваквим концептом активности, у виду пратећих догађаја у оквиру газдинства, могуће је постићи жељени ефекат продужења боравка посетилаца у покрајини. Стварање услова за удруживање салаша у циљу развоја руралног туризма у Војводини створило би услове за диверзификацију прихода и њихово повећање, чиме би се младим људима у руралној средини пружила могућност да остану и унапређују своје пословање и газдинства. Концепт ,,активан дан'' је усмерен и ка деци школског узраста, како би се вратила природи и здравом животу и ван градског бетона.

Аденалин парк ,,Бркина авантура'', има 13 стаза, а виспренијима је потребно око 45 минута да савладају све препреке. Парк ће представљати темељ вишедневних кампова за децу где ће они моћи да развијају психомоторичке и физичке способности и уче разне вештине сналажења у природи, постављање шатора и слично.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates