Жељко Двожак на обележавању декаде сусрета особа са дијабетесом у Сремским Карловцима

Сремски Карловци, 25. септембар 2015. - Данас су у Сремским Карловцима одржани традиционални Сусрети особа са дијабетесом Војводине и Србије ,,Вук Врховац“. Десетим јубиларним сусретима присуствовао је помоћник покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Жељко Двожак који се обратио присутнима рекавши да је Покрајинска влада кроз своје програме подржавала организације које делају у оквиру области социјалне и здравствене заштите и превенције болести, те да ће наставити и у будућности са подршком тих пројеката и манифестација.

,,Покрајинска влада подржава све оне организације које се баве превенцијом болести, попут дијабетеса, здравственом заштитом, као и пружањем помоћи оболелим особама и особама које захтевају негу. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајински секретаријат за здравство су путем својих пројеката и програма у значајној мери помогли овим организацијама и удружењима чији је примарни задатак да се баве превентивом болести и помагањем пацијентима. Пружањем подршке њиховим општим активностима у појединим локалним самоуправама, потпомогнута је сфера предузетништва, тачније продавнице здраве хране. Покрајинска влада ће ту праксу наставити и у будућем раду“, истакао је ресорни помоћник за област привреде.

Овогодишње Сусрете организује Друштво за борбу против шећерне болести Општине Сремски Карловци у сарадњи са Савезом друштава Војводине за борбу против шећерне болести и Савезом друштава Србије за борбу против шећерне болести.

Учесници Сусрета ће имати прилику да посете знаменитости Сремских Карловаца, као и Петроварадинску тврђаву.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates