Од производње до пласмана: Обуке за развој ,,start up“ компанија у области органске пољопривреде

Нови Сад, 22. септембар 2015. - Двонедељна серија обука за развој ,,start up“ компанија у области услуга у органској пољопривреди званично је данас почела данас у просторијама Покрајинске владе, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, а у организацији Зелене мреже Војводине и владине организације из Немачке ГИЗ. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Мирослав Васин, обратио се младим полазницима из света предузетништва и угоститељства речима да је сама Војводина велика фабрика органске хране, у којој има места за све оне младе предузетнике који би стицањем адекватних вештина и знања у погледу маркетинга и пласмана производа попунили евидентне нише на домаћем тржишту.

 

Циљна група ових представаља нису примарни произвођачи, већ сви они који имају жељу и идеје да се баве предузетништвом у оквиру услужних делатности у сектору органске пољопривреде. Маркетиншке, предузетничке и стратешке вештине, у комбинацији са стеченим знањем о конкурентности, позиционирању пословања и представљању истог на друштвеним мрежама, ка и сопственом креативношћу полазника, могу умногоме допринети квалитетнијем пласману органских производа на домаће и инострано тржиште.

,,Покрајинска влада већ дуги низ година подржава идеју да Војводина постане фабрика за производњу органске хране, јер овакав производ има своје место на тржишту и квалитет. Циљ је да се подстакне идеја о узгоју здраве, органске хране, у оквиру које је спроведен низ обука које су користиле самим произвођачима у Војводини, превасходно власницима малих парцела. Након процеса пречишћавања земљишта и производње, наступа важна етапа, освајање тржишта. У читавом производно-маркетиншком ланцу морате имати обучена, стручна лица. Од непроцењиве је вредности способност да се овлада тржиштем, како домаћим, тако и иностраним, јер је органска храна извозна шанса читаве Србије“, истакао је Васин.

Обуке води Зелена мрежа Војводине, на челу са Оливером Радовановић, са својим стручним предавачима, који ће у наредне две недеље упознати полазнике са основним законима који важе у сектору органске производње. Циљ обука је креирање сектора услуга у органској пољопривреди и попуњавање празног простора у овој области који је евидентан на домаћем тржишту између произвођача и купаца органских производа.

Покровитељ обука је владина организација из Немачке за међународну сарадњу ГИЗ, а сама предавања се одржавају од 22. до 24. септембра 2015. године, у плавом салону, од 9 до 16 часова.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates