Секретар Иванишевић на стручном скупу „Туристички сусрети“ у Кикинди: окупљање и умрежавање туристичких посленика из Војводине

 

Кикинда, 16. јул 2021. - Туристичка организација Кикинде, уз подршку Града Кикинда, организатор је и домаћин „Туристичких сусрета“, четвородневног стручног сусрета представника седам туристичких организација и других туристичких посленика са територије АП Војводине. Ови стручни сусрети представљају прилику да домаћин, ТО Кикинда, својим сарадницима представи целокупну туристичку понуду Града и неколико околних припадајућих насељених места. 

Циљ организовања туристичких сусрета јесте интензивирање сарадње међу локалним туристичким организацијама и туристичким посленицима, те ефикасније умрежавање како би се што боље представио јединствен туристички бренд – Војводина – на домаћем и светским туристичким тржиштима.

Овај стручни скуп, туристичка окупљања, одржава се до недеље, 18. јула.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, био је гост синоћњег окупљања, те је приликом обраћања учесницима и гостима исказао задовољство што најмлађа туристичка организација веома добро ради свој посао и да се на примеру Туристичке организације Кикинда види да туризам чине људи, као најдрагоценији ресурс.

Иванишевић је указао и на чињеницу да је Секретаријат уложио више од 100 милиона динара у подизање туристичке инфраструктуре у Војводини.

,,То очигледно даје резултате, јер се добри пословни резултати не могу очекивати без релеватних капацитета. Задржаћемо тај тренд како бисмо ојачали наше туристичке потенцијале и били конкурентни државама које имају мора и у које наши грађани традиционално одлазе. Викенди у Војводини и наш гастро туризам добра су шанса да попунимо наше капацитете. Желимо да објединимо нашу заиста богату понуду“, рекао је Иванишевић, рекавши и да Секретаријат намерава да утиче на јачање верског, винског, цикло и других видова туризма, карактеристичних за ово поднебље.

,,Драго ми је да најмлађа туристичка организација веома добро ради и да се и на њиховом примеру види да туризам чине људи. Војводина има 33 туристичке организације и сви се трудимо да заједно промовишемо оно што наша Покрајина нуди“, рекла је директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, додавши и податак да је током првих пет месеци ове године у Војводини забележен пораст броја туриста од 44 одсто у односу на исти период прошле године, док је број ноћења увећан за око 48 одсто у односу на исти период у 2020. години.

Иницијатор и организатор ,,Туристичких сусрета” је Туристичка организација Града Кикинда, а директор Јасмина Миланков је овом приликом истакла да су ови сусрети изузетна прилика за размену искустава, али и да се конципира заједничка туристичка понуда свих туристичких организација на територији Војводине. 

Учесник сусрета био је и градоначелник Града Кикинда, Никола Лукач, који је истакао да је задовољство и част бити први у нечему, те да је уверен да ће Кикинда оправдати статус доброг домаћина туристичких посленика Војводине. Он је подсетио присутне да је Кикинда престоница лудаја и сова и град који може да се похвали Сувачом, мамутом, али и Симпозијумом и музејом ,,Тера”.

September 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates