Сусрет са председником савеза Срба Словеније Владимиром Кокановићем: Међурегионална сарадња у циљу промоције регионалног туризма

Нови Сад, 14. јул 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са председником Савеза Срба Словеније, Владимиром Кокановићем, са којим је разговарао о предстојећим манифестацијама у Војводини и појединим жупанијама Словеније, те о унапређењу сарадње са циљем интензивирања промоције туризма Војводине као специфичног туристичког бренда у региону.

Секретар Иванишевић је овом приликом истакао да Секретаријат за привреду и Туристичка организација Војводине, као кровна организација у Војводини за област туризма, враћају традиционално дешавање на туристичку сцену – манифестацију ,,Дани Војводине“ – која би требало да се одржи у неколико градова и општина у региону, тачније у Требињу, Бања Луци, Новом Пазару и у Умагу. С тим у вези, постоји иницијатива да се ова манифестација добро познатог назива одржи и на територији Словеније, а у складу са епидемиолошким мерама.

Поред интензивирања сарадње на пољу туристичких делатности, учесници су разматрали и могућности у вези са разменом привредника и унапређењем привредне сарадње међу регијама.

Секретар је овом приликом најавио и Сајам предузетништва који би требало да буде одржан у октобру месецу текуће године на Новосадском сајму, а који представља погодно тле за сусрете провредника, умрежавање и размену контаката, искустава, те успостављање добре пословне сарадње.

У оквиру данашње посете, покрајински секретар др Иванишевић се састао са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Душком Ћутилом, који је био учесник на састанку са делегацијом из Словеније.

September 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates