Сусрет покрајинских секретара Драгане Милошевић и Ненада Иванишевића са директором Туристичке заједнице Града Умага: приоритет је јачање међурегионалне сарадње

 

Нови Сад, 12. јул 2021 - Јачање међурегионалне сарадње, размена искустава и примера добре праксе, те организовање манифестација и скупова на релацији Војводина - Истра, а кроз призму очувања традиције, културно-историјских знаменитости, неговањем добрих односа двају народа, само су неке од тема данашњег сусрета покрајинских секретара Драгане Милошевић и Ненада Иванишевића са  директором Туристичке заједнице града Умага, Милованом Поповићем.

Циљ сусрета, који је уприличен непосредно по завршетку једне од највећих музичких манифестација на овим просторима, ,,Егзит“ фестивал, чији је и град Умаг једна од дестинација у региону на којој се одвија, јесте унапређење сарадње туристичких организација, те њихово повезивање и координација са релевантним институцијама.

„Традиционално добри односи и сарадња између Војводине и Истре трају годинама уназад“ изјавила је секретар Драгана Милошевић и додала да ће се током данашњег радног састанка заједно са директором Туристичке организације града Умага Милованом Поповићем прецизирати конкретни будући догађаји.

По њеним речима пажња ће бити усмерена на развој културе, туризма, размену уметника и културних догађаја. Како она наводи, сведоци смо да „Егзит“ фестивал доприноси развоју туризма две деценије уназад и да је као такав присутан и у граду Умагу.

,,У наредном периоду очекујемо, да та континуирана сарадња, размена уметника и сви пратећи догађаји буду чешћа, како у Истри, тако и у Војводини и они су пример добре праксе, заједничке синергије и традиционално добрих односа. Заједнички задатак и циљ свих нас, јесте да омасовимо и продубимо поменуте догађаје“ нагласила  је на крају секретар Милошевић.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, је истакао да је интензивирање међурегионалне сарадње, посебно са становишта туризма, као важне привредне гране, од великог значаја како за Војводину, тако и за Истру.

,,Потребно је да сарађујемо са најбољима и да учимо од најбољих, јер уколико пратите најбоље можете бити још бољи. Секретаријат за привреду и Туристичка организација Војводине су спремни да сарађују и уче од најбољих, и да радимо пројекте са најбољима како би то резултирало бенефитима за све грађане региона, развијањем туристичке инфраструктуре на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић, најавивши манифестацију ,,Дани Војводине“ у Истри, као и интензивирање културне сарадње двају региона.

,,Ако погледамо светске дестинације, читав регион представља једњу од мањих дестинација, стога постоји спремност да се креира јединствена туристичка понуда са Истром“, додао је Иванишевић.

Учесници сусрета су се усагласили да је неопходно интензивније радити на међунегионалној сарадњи, те јачању постојеће мреже и успостављању нових контаката и партнерстава међу турстичким организацијама, туристичким посленицима и јединицама локалне самоуправе.

На тај начин би се ефикасније унапредили туристички капацитети, људски ресурси у туристичким делатностима, уз неизоставно повезивање региона и њихових градова и општина.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates