Секретар Иванишевић о подршци привреди на годишњој Скупштини Уније послодаваца Војводине

 

Нови Сад, 30. јун 2021. - У великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду данас је одржана годишња Скупштина Уније послодаваца Војводине. Скупштина Уније послодаваца Војводине окупља 60 привредника из целе АП Војводине, претежно из сектора малих и средњих предузећа и предузетника.

Учесник Скупштине Уније послодаваца Војводине и почасни гост био је покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

На седници седници су представљени пројекти на којима Унија послодаваца Војводине тренутно ради, а који су фокусирани на афирмацију сектора за дигиталну трансформацију, зелену економију и за развој женског бизнис лидерства и женског предузетништва.

Поред тога, на седници је одржан и избор чланова органа управљања Уније за мандатни период 2021 – 2025. године.

Истичући важност заједничког рада и континуиране сарадње институције, односно Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, са свим социјалним парнерима, са циљем унапређења пословне климе, очувања предузетничког духа и радних места, те на развоју нових технологија, зелене економије и примене истих у процесе пословања привредних друштава која послују на територији АП Војводине, секретар Иванишевић је нагласио да се значај саме Уније послодаваца Војводине као тела које окупља, помаже и усмерава привреднике, огледа у њиховој пожртвованости, афирмативном приступу предузетништву и активитету на многим пољима у области привреде.

,,Послодавце доживљавамо као искрене партнере у социјалном дијалогу. Социјални дијалог нема алтернативу. То је простор у ком још можемо напредовати. Када Секретаријатв креира конкурсе, укључујемо и социјалне партнере, те је тако у првих шест месеци ове године преко 300 милиона динара пласирано директно у привреду и туризам. Идеја јесте да на овом и сличним састанцима разговарамо са послодавцима, како бисмо заједно у наредном периоду што боље концпирали конкурсе за потребе оних којима су намењени“, рекао је Иванишевић, најавивши  расписивање конкурса за уметничке и старе занате у јулу месецу 2021. године.

Иванишевић је апеловао на неопходност удруживања послодаваца, као и на нужност оснивања локалних социјално-економских савета, који би уз кровне институције и организације знатно унапредили сопственим капацитетима и активитетом, социјални дијалог на нивоу локала у Војводини. 

Председник Уније послодаваца Војводине, Владимир Лалошевић, истакао је да Унија слави деценију пословања, те истакао њен значај за област привреде и предузетништва, кроз призму удруживања и заједничког превазилажења препрека и проблема, у сарадњи са социјалним партнерима.

Лалошевић истиче да Унија, као невладина организација послодаваца, настоји да штити и заступа интересе послодаваца са територије АП Војводине, те да кроз Унију послодаваца Србије, као кровну организацију, она остварује заштиту интереса својих чланова и на националном и на међународном нивоу.

У оквиру интерактивног представљања извештаја о раду и плана рада Уније послодаваца Војводине, учествовали су представници Покрајинског Социјално-економског савета, Факултета техничких наука, као и саме Уније послодаваца Војводине и то Сектор за дигиталну трансформацију, Сектор зелене економије и Секција за развој женског бизнис лидерства при Унији. 

Учесници годишње скупштине Уније послодаваца Војводине били су и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, Палимир Тот, и помоћник покрајинског секретара, Александар Борковић, док се присутнима у својству домаћина обратио и директор Едукативног центра Нови Сад, Александар Ашоња.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates