Секретар Иванишевић отворио манифестацију „Дани Војводине“ у оквиру фестивала традиционалне хране и пића „Good Food and Wine“ на београдској Сава променади

 

Београд, 19. јун 2021. – На Сава променади у Београду, са почетком у 15 часова, пред многобројним учесницима и посетиоцима, уприличено отварање манифестације „Дани Војводине“ у Београду, која се одржава у оквиру трећег фестивала „Good Food and Wine“ званичног назива ,,Сиђи до реке“ у организацији Центра ,,Спектар".

Порука овогодишње манифестације је уједно и позив да се наздрави животу, а окупља преко осамдесет излагача из читаве Србије и региона, компанија, занатлија, пољопривредних газдинстава и туристичких организација.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је подржао ову манифестацију у организацији Туристичке организације Војводине са партнерима из Београда, која наступа заједно са више десетина излагача у оквиру простора који носи назив ,,Војводина корнер“. У овом простору је изложена и туристичка понуда локалних туристичких организација са територије АП Војводине, произвођача вина, хране и пића, као и смештајних капацитета и угоститељских објеката.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, отворио је манифестацију ,,Дани Војводине".

,,Позивам вас да потрошите новац у Војводини, јер има на шта да се потроши, а пре свега вас позивам да потрошите дивно време, са дивним људима, уз одличну храну и перфектна вина, уз осећај који ћете понети са собом. Тај осећај ће вас натерати да се увек вратите у Војводину. Војводина јесте регија у коју смо сви дошли и у коју се сви радо враћамо", рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да је присутно неколико десетина штандова из Војводине, колико и претходних викенда на претходно одржаним манифестацијама, те да понуда управо осликава Војводину, а то су храна, вино, добри људи, одличан осећај и жеља за повратком. 

На отварању манифестације учествовала је директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, као и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникацијa и Града Београда.

Директор ТОВ- а др Павловић је рекла да Војводина има много да понуди, те да је у оквиру ,,Војвођанског корнера" преко десет излагача из Војводине. Она је упутила и три поруке окупљенима и потенцијалним туристима да када дођу у Војводину потроше плату у Банату, схвате да од Срема бољег нема и да је ,,Бачка и тачка".

По завршетку церемоније отварања, уприличена је додела плакета најбољим производима и компанијама по избору новинара.

Овогодишња манифестација обилује садржајима, па је тако организована и наградна томбола за посетиоце и учеснике фестивала традицоналне хране и вина, изложба слика под називом „Боје и вино“ академског сликара Драгана Стојкова, те изложба хлеба „Хлеб наш насушни“.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates