Сусрет покрајинског секретара за привреду др Иванишевића са представницима Европског кластера Alpe Adria Pannonia

 

Нови Сад, 16. јун 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са представницима Европског кластера Alpe Adria Pannonia (EUROPEAN CLUSTER ALPE ADRIA PANNONIA NOVI SAD) и разговарао о међународним прекограничним пројектима које Кластер реализује, које планира да реализује уз подршку Секретаријата и других релавантних институција, као и о предстојећим конференцијама и посетама партнерима на пројектима. Пројекти су усмерени на област туризма, превасходно на еко, гастро и еко агро туризам, као и на вински туризам, уз међурегионалну сарадњу у оквиру више интеренсих сфера.

Учесници сусрета били су помоћник покрајинског секретара за област туризма, Милан Јарић, председник скупштине Кластера Bio Adria Alpe Pannonia, Дражен Дерања, и председник Управног одбора Европског кластера Alpe Adria Pannonia, Јасна Чордаш.

На основу иницијативе Привредне коморе Сомбор и НВО Bio Adria Alpe Pannonia Сремска Каменица, уз подршку Покрајинске владе, а посебно уз подршку Покрајнског секретаријата за привреду и туризам, 2014. године основан је европски Кластер са 87 чланица присутних на Оснивачкој Скупштини. Данас овај Кластер броји 100 чланица из 10 земаља.

Учесници данашњег сусрета су разговарали и о развоју и унапређењу вида туризма који је усмерен на очување и валоризацију културно-историјске баштине, фолклора, као и богатства различитости Војводине као регије и њених микролокација, посебно са аспекта мултукултуралности, мултиетничности и мултиконфесионалности, која укључује и верски туризам.

Покрајински секретар Иванишевић је истакао да је од изузетне важности укључење Секретаријата са својим капацитетима и ресорима у активности у оквиру међународних пројеката овог Кластера, те да је неопходно заједнички деловати на унапређењу туризма у Војводини, најавивши подршку у даљем раду и активитету Кластера, као и посете партнерима у Републици Хрватској.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates