Конкурс за доделу ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине“ након шест година паузе

Нови Сад, 4. јун 2021. – Данас је у свечаној сали Матице српске, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, на конференцији за медије, говорио о појединостима новог јавног конкурса за доделу ознаке квалитета производа и услуга ,,Најбоље из Војводине“. Овај конкурс ће бити расписан 5. јуна 2021. године и биће отворен месец дана.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам поново је, након шест година, успоставио ознаку квалитета ,,Најбоље из Војводине“, која не само да говори о квалитету производа него где је и како настао, те тиме промовише регију. До сада је та ознака додељивана прехрамбеним, индустријским и занатским производима, међутим, новом одлуком изнака се може доделити и за туристичке услуге, дестинације и за традиционалне манифестације на територији АП Војводине.

Секретар Иванишевић је истакао да је веома важно да знамо одакле производ долази, као и о квалитету услуге која се пружа у сфери туризма и угоститељства, те да је носилац знака испунио веома строге стандарде.

,,После шест година враћамо ову ознаку, са идејом да причамо о онима који су бољи, који испињавају стриктне услове, да истичемо производе који потичу са територије Војводине, оне који организују манифестације које су другачије и о онима који пружају одличне туристичке и угоститељске услуге. Свако ко понесе овај знак би требало да буде поносан на чињеницу да му је додељен. Контрола ће бити стална и на годишњем нивоу. Знак се додељује на три године, са могућношћу продужетка рока за коришћење, јер нећемо дозволити девалвацију ове значајне ознаке“, рекао је Иванишевић, додавши да ће се разговарати и са великим трговинским ланцима, како би се за ове производе, носиоце ознаке, определило и посебно место унутар продајног простора, управо да би купци знали који су то производи испунили најстроже критеријуме и да их могу конзумирати поуздано.

Право учешћа на Конкурсу имају правна лица, предузетници, физичка лица или други организациони облици који се баве производњом роба или пружањем услуга, односно организатори програма и манифестација, који имају седиште на територији АП Војводине.

Новина су и манифестације, при чему организатори могу конкурисати за манифестацију која се издваја по начину одржавања, коришћењу ресурса, оригиналности, циљевима, као и према резултатима у областима деловања, те према начину на који манифестација заступа одређену микролокацију или регију, њену аутентичност и својственост.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам ће конкурс спроводити са предузећем за контролу квалитета и квантитета робе и услуга ,,Југоинспект - Нови Сад" д.о.о., које ће вршити пријем пријава и проверавати испуњеност услова, као и са Туристичком организацијом Војводине, у домену туризма, угоститељства и манифестационог туризма.

Учесници конференције били су и генерални секретар Матице српске, Милан Мицић, и в.д. директора ,,Југоинспект-Нови Сад“ доо, Нада Панић, в.д. подсекретара Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Славољуб Арсенијевић, в.д. помоћника покрајинског секретара, Милан Јарић, са сарадницима.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates