,,Најбоље из Војводине“: потписани протоколи о начину доделе и коришћења знака са Туристичком организацијом Војводине и Југоинспектом

 

Нови Сад, 1. јун 2021. – Покрајински секретаријат за привреду и туризам поново је, након шест година, успоставио ознаку квалитета ,,Најбоље из Војводине“. Тим поводом је покрајински секретар, др Ненад Иванишевић, потписао протоколе који дефинишу начин доделе и коришћење ове ознаке са Туристичком организацијом Војводине и предузећем за контролу квалитета и квантитета робе и услуга ,,Југоинспект - Нови Сад" д.о.о.

Секретар Иванишевић је подсетио да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам, уз подршку Покрајинске владе, поново успоставио ознаку квалитета ,,Најбоље из Војводине“, те ће наставити да додељује ово изузетно важно признање.

,,Сматрам да је свакако важно да знамо одакле производ долази, као и о квалитету услуге која се пружа у сфери туризма и угоститељства, те да је носилац знака испунио веома строге стандарде. Када говоримо о стандардима и критеријумима, не говоримо само у области производње, него у и о односу према радницима, а говоримо и о извозном програму. Потребно је да јавност буде што боље информисана и да се подигне свест о овој ознаци квалитета“, рекао је Иванишевић, додавши да ће се разговарати и са великим трговинским ланцима, управо да би купци знали који су то производи испунили најстроже критеријуме и да их могу конзумирати поуздано, без бојазни.

Он је истакао и да се поред привреде, производње, индустрије и занатства, уводе и категорије грађевинарства, као и услуге у туризму како би ознака добила што ширу примену.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, према одредбама протокола, између осталог, расписује конкурс за стицање права коришћења знака „Најбоље из Војводине“, бира Контролно тело и образује Савет за утврђивање испуњености услова.

Југоинспект, као контролно тело, врши пријем пријава са пратећом документацијом, проверава испуњеност услова, врши контролу усаглашености посебних својстава производа и услуга са подацима садржаним у предмету пријаве и израђује елаборат о томе.

Са друге стране, Туристичка организација Војводине, доставља предлог кандидата Савету који утврђује испуњеност услова за коришћење ознаке, а правилником уређује посебну контролу уколико буде неопходно.

Са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, а у име организације, односно предузећа, потписника протокола, ове документе су потписали директор ТОВ-а, др Наташа Павловић, и  в.д. директора предузећа, ,,Југоинспект д.о.о.“, Нада Пантић.

Сви потписиници су се усагласили око Покрајинске скупштинске одлуке о установљавању знака „Најбоље из Војводине“, а донет је и Правилник о поступку, условима, начину доделе и коришћења знака „Најбоље из Војводине“.  

Потписивање протокола је уприличено у Инфо центру Туристичке организације Војводине у Новом Саду.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates